Αρχαία διαστημικά μηνύματα σε βραχογραφίες !!!

Σύμφωνα με τη NASA, υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποτε η ανθρωπότητα ήρθε σε επαφή με προηγμένους πολιτισμούς από τα άστρα.
Βραχογραφία της νεολιθικής εποχής με λαβύρινθο. Αρχαϊκή τέχνη ή μήνυμα από έναν εξωγήινο πολιτισμό; Η NASA υποστηρίζει τώρα το δεύτερο. Πηγή: Supplied

ΠΟΙΑ στοιχεία επικαλείται η NASA ότι κάποτε η ανθρωπότητα ήρθε σε επαφή με προηγμένους πολιτισμούς από τα άστρα; Κύρια απόδειξη για την Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος της Αμερικής είναι οι βραχογραφίες με τα αινιγματικά σύμβολα που είναι διάσπαρτες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Την εκπληκτική αυτή θέση παρουσιάζει ένα e-book που κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα με τίτλο “Archaeology, Anthropology and Interstellar Communication” στο οποίο παρουσιάζεται λεπτομερώς η υποτιθέμενη αυτή αρχαία επαφή.

Το ψηφιακό βιβλίο εκδόθηκε με σκοπό να δείξει ότι η NASA είναι έτοιμη για μια διαστρική επαφή εδώ και καιρό. Μετά από δεύτερη σκέψη, όμως, το απέσυρε από το επίσημο site της, αφήνοντας τους θιασώτες της εξωγήινης έρευνας να μιλούν για μια νέα συγκάλυψη και συνωμοσία.

Επρόκειτο άραγε για προλείανση του εδάφους από τη NASA, εν όψει νέων αποκαλύψεων που θα ακολουθήσουν σχετικά με την ύπαρξη νοήμονος ζωής έξω από τη Γη; Όπως και να ’χει, το e-book κυκλοφορεί τώρα στο διαδίκτυο από ανεξάρτητη πηγή.

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΑΠ’ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ“Archaeology, Anthropology and Interstellar Communication” σε pdf.

Το 330 σελίδων βιβλίο, που εκδόθηκε από τον διευθυντή της υπηρεσίας Interstellar Message Composition του προγράμματος SETI (Αναζήτηση Εξωγήινης Νοημοσύνης), δρα Ντάγκλας Βάκοτς, περιέχει την απίθανη πρόταση ότι τα ασυνήθιστα αρχαία μοτίβα που είναι χαραγμένα στους βράχους «θα μπορούσαν να έχουν γίνει από εξωγήινους» (“might have been made by aliens” σελ. 242).

Η ασυνήθιστη αυτή δήλωση που αποκαλύπτει πολλά, έκανε τη NASA να αποσύρει το βιβλίο. Οι φήμες λένε ότι σκοπεύει να το επανακυκλοφορήσει “διορθωμένο”, αποδίδοντας την επίμαχη φράση στον… δαίμονα του τυπογραφείου.

Αυτό όμως είναι δύσκολο, καθώς το πνεύμα για την ύπαρξη εξωγήινων είναι διάχυτο σε όλο το βιβλίο και δεν περιορίζεται σε μια μόνο φράση.
Γιγαντιαίος λαβύρινθος ηλικίας 5.000 ετών στο Νορθάμπερλαντ της βόρειας Αγγλίας. Ο λαβύρινθος τόσο εννοιολογικά όσο και σχεδιαστικά είναι προϊόν ανεπτυγμένων πολιτισμών. Πηγή: Supplied
Αρχαία ανεξήγητα σύμβολα χαραγμένα σε βράχους στο Νορθάμπερλαντ. Μια από τις βραχογραφίες που περιέχονται στο βιβλίο της NASA. Πηγή: Supplied

Σύμφωνα με το προφίλ του στην ιστοσελίδα του SETI, ο δρ. Ντάγκλας Βάκοτς «ερευνά τρόπους με τους οποίους διαφορετικοί πολιτισμοί θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μηνύματα τα οποία μπορούν να μεταδοθούν σε ολόκληρο τον διαστρικό χώρο, επιτρέποντας την επικοινωνία των ανθρώπων με τους εξωγήινους, ακόμη και χωρίς να έρθουν σε μια πρόσωπο με πρόσωπο επαφή».

Όπως σημειώνεται στο βιβλίο, οι συνεργάτες του έργου «εγείρουν ερωτήματα τα οποία μπορεί να έχουν παραβλεφθεί από τους φυσικούς επιστήμονες σχετικά με το πόσο εύκολο είναι να δημιουργηθεί ένα κανάλι ουσιαστικής επικοινωνίας με την εξωγήινη νοημοσύνη».

Στην εισαγωγή του βιβλίου, ο δρ. Ντάγκλας Βάκοτς (Douglas Vakoch) αναφέρει ότι είναι πραγματική πρόκληση για τους επιστήμονες «να μπορέσουν να αναγνωρίσουν τα σημάδια της εξωγήινης νοημοσύνης, πολύ περισσότερο όταν αυτά μοιάζουν να έχουν δημιουργηθεί από τη φύση». Και υπενθυμίζει τα λόγια του αρχαιολόγου του Κέμπριτς Πολ Γουόζον (Paul Wason), που είπε ότι πρέπει να υπάρξει ένα «πνευματικό πλαίσιο» για τους ερευνητές για να είναι σε θέση να εντοπίζουν της εκδηλώσεις μιας ανώτερης νοημοσύνης.

«Μόνο όταν οι άνθρωποι πάψουν να πιστεύουν ότι οι βραχογραφίες έγιναν από πρωτόγονους με προϊστορικά εργαλεία θα αποκτήσουν τη διάθεση να αναζητήσουν τους πραγματικούς δημιουργούς. Όμως μέχρι να συμβεί αυτό, υπάρχει κίνδυνος τα στοιχεία να εξαφανιστούν, κάτι που δεν λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από τους αρχαιολόγους να κάνουν επιτόπια έρευνα στην Ευρώπη».
Αυτή η αινιγματική βραχογραφία από το Νταλγκάρβεν της Σκωτίας με τα ολοστρόγγυλα βαθουλώματα, δείχνει με ποιο τρόπο οι εξωγήινοι επικοινωνούσαν με το ανθρώπινο είδος.
Photo: Wiki Commons. Πηγή: Supplied


Πώς μπορεί να επιτευχθεί η διαστρική επικοινωνία
Δύο από τους συνεργάτες του βιβλίου, ο ανθρωπολόγος Μπεν Φίνεϋ και ο ιστορικός Τζέρι Μπέντλεϊ, συγκρίνοντας τα αποκωδικοποιημένα κείμενα αρχαίων πολιτισμών, όπως τα ιερογλυφικά των Αιγυπτίων και των Μάγια, διαπιστώνουν ότι οι αρχαίοι πολιτισμοί ήταν σε θέση να κατανοήσουν και ενδεχομένως να επικοινωνήσουν με έναν εξωγήινο πολιτισμό, ιδίως μέσω της «παγκόσμιας γλώσσας» των μαθηματικών και της αστρονομίας.

Για παράδειγμα, όταν οι επιστήμονες άρχισαν την αποκωδικοποίηση των ιερογλυφικών των Μάγια, το πρώτο που πέτυχαν ήταν να αναγνωρίσουν το βασικό σύστημα αρίθμησης που χρησιμοποιούσαν οι Μάγια, και κατόπιν να ερμηνεύσουν το πολύπλοκο ημερολογιακό σύστημά τους με βάση τις ορατές κινήσεις της Σελήνης και του Ήλιου.
youmagazine

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)