Σαν σήμερα Βέρνερ φον Ζίμενς !!! (Video)

Ο Βέρνερ φον Ζίμενς (1818 – 1892) - πλήρες όνομα Ερνστ Βέρνερ φον Σίμενς (γερμ. Werner von Siemens) ήταν Γερμανός μηχανικός ηλεκτρολόγος, εφευρέτης, βιομήχανος, ιδρυτής της εταιρείας Ζίμενς-Χάλσκε.

Γεννήθηκε κοντά στο Ανόβερο, στη πόλη Γκέρντεν στις 13 Δεκεμβρίου του 1816. Οι γονείς του ήταν πολύτεκνοι αγρότες και ήταν το 4ο παιδί από τα 14 παιδιά που είχαν αποκτήσει. 
Πριν ολοκληρώσει τις εγκύκλιες σπουδές του εγκατέλειψε το σχολείο και κατατάχθηκε στο στρατό προκειμένου να τύχει τεχνικής εκπαίδευσης στη μηχανική, γεγονός που τον βοήθησε πολύ στα μετέπειτα χρόνια.

Εγκαταλείποντας αργότερα το στρατό άρχισε ν΄ ασχολείται με τις τότε σύγχρονες του καιρού του εφευρέσεις όπου και κατάφερε να φτιάξει ηλεκτρικό τηλέγραφο με ακίδα – δείκτη. Με δεδομένη την εφεύρεση αυτή στις 1 Οκτωβρίου του 1847 δημιουργεί την κατασκευαστική εταιρεία Ζίμενς – Χάλσκε.

Στα επόμενα δύο χρόνια, 1848 – 1849, αναπτύσσει την πρώτη τηλεγραφική γραμμή Βερολίνου – Φραγκφούρτης, ενώ τ΄ αδέλφια του αναλαμβάνουν ν΄ αντιπροσωπεύουν την εταιρεία στο εξωτερικό.

Το 1865 ο Β. Ζίμενς κατασκευάζει την πρώτη δυναμοηλεκτρική μηχανή με τυμπανοειδές επαγώγιμο και το 1869 τον πρώτο ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, θέτοντας ταυτόχρονα τις βάσεις για τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος υψηλής τάσης.

Το 1888 ο Αυτοκράτορας της Γερμανίας τον αναγνωρίζει με τον τίτλο του φον λαμβάνοντας πλέον το όνομα Βέρνερ φον Ζίμενς. Δύο χρόνια μετά το 1890 αποχώρησε από την εταιρεία, όπου και πέθανε στο Βερολίνο στις 6 Δεκεμβρίου του 1892

Προς τιμήν του, η μονάδα μέτρησης της ηλεκτρικής αγωγιμότητας ονομάστηκε «ζίμενς» (SI).

Σήμερα, η Ζίμενς (Siemens AG) είναι μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες παγκοσμίως, με 480.000 εργαζομένους και τζίρο 87 δισεκατομμυρίων ευρώ (2006). Δραστηριοποιείται στους τομείς των ηλεκτρικών οικιακών συσκευών, υπολογιστών, τηλεπικοινωνιών, ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, ιατρικών μηχανημάτων, του ηλεκτροφωτισμού και των συστημάτων αυτοματισμού και ελέγχου.

Στη χώρα μας επιχειρεί από το 1930, όταν εγκατέστησε τα πρώτα αυτόματα τηλεφωνικά δίκτυα. !!!!!!
Κείμενα:  http://el.wikipedia.org

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)