Οι ρυθμίσεις για τα blogs στην Ιταλία «ξεσηκώνουν» τους χρήστες !!!

Τη νομική υπόσταση των blogs απαιτεί ο νέος νόμος που φέρνει στην ιταλική Βουλή η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. 


Αυτό σημαίνει ότι, θεωρεί τα blogs ισότιμα των ειδησεογραφικών πυλών και έτσι αν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή συκοφαντείται από κάτι που έχει γραφτεί στο blog, θα μπορεί να ενημερώνει τον μπόγκερ μέσω e-mail για τις αντιρρήσεις του και τις ενστάσεις του και εκείνος θα έχει περιθώριο 48 ωρών για να ανακαλέσει ή να αναρτήσει απαντητική επιστολή. Αν ο blogger δεν απαντήσει, θα αναγκάζεται να πληρώνει πρόστιμο που θα φτάνει ως και τις 12 χιλιάδες ευρώ.

Η δημοσιοποίηση των διατάξεων του νόμου προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση πολλών χρηστών του διαδικτύου που μάλιστα προανήγγειλλαν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για αύριο .

Ομάδες που δημιουργήθηκαν στο  Facebook και στο Twitter ζητούν την τροποποίηση του εν λόγω άρθρου και εκφράζουν την άποψη ότι«πρόκειται για εκβιασμό» και «προσπάθεια φίμωσης του Διαδικτύου».

Οι αντιδράσεις είχαν ως αποτέλεσμα βουλευτές να εκφράσουν κι αυτοί τις ενστάσεις τους στο νομοσχέδιο. Ένας από αυτός, ο Ρομπέρτο Κασινέλι, που ανήκει στο κόμμα του Μπερλουσκόνι πρόκειται να καταθέσει τροπολογία, την οποία συνέταξε με τη συνεργασία πολιτών που διαθέτουν blog.

Για φασιστικό μέτρο έκανε λόγο ο Αντόνιο Ντι Πιέτρο, γραμματέας του κόμματος «Ιταλία των Αξιών», πρώην εισαγγελέας, γνωστός για την υπόθεση «Καθαρά χέρια».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)