Από το Λονδίνο στην Αθήνα με ποδήλατο για την επιστροφή των Γλυπτών !!!

Ο Σαλβατόρε Λο Σίκο με την Άντζελα Γκερέκου στην είσοδο του υπουργείου Πολιτισμού   (Φωτογραφία:  Υπουργείο Πολιτισμού )
Αθήνα
Ξεκίνησε με το ποδήλατό του την 1η Ιουλίου από τα σκαλιά του Βρετανικού Μουσείου και έπειτα από 35 ημέρες και οκτώ ώρες ο ιταλικής καταγωγής καθηγητής Σαλβατόρε Λο Σίκο, που ζει και εργάζεται στη Μεγάλη Βρετανία, έφτασε στην Αθήνα. Το ταξίδι του είχε έναν και μοναδικό στόχο: να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Το εγχείρημα είχε τίτλο «London to Athens Bike Tour 2014» και υποστηρίχθηκε από τη Βρετανική Επιτροπή για την Επανένωση των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Τον Σαλβατόρε Λο Σίκο υποδέχθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού η υφυπουργός Άντζελα Γκερέκου.

«Σας ευχαριστώ εκ μέρους όλων των Ελλήνων. Το όραμα για την επανένωση των μαρμάρων παραμένει ζωντανό. Πρωτοβουλίες όπως η δική σας, μας γεμίζουν συγκίνηση και δύναμη να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα αίτημα όχι μόνο ελληνικό αλλά διεθνές, που αγγίζει ανθρώπους του πνεύματος και της τέχνης, καθώς και απλούς πολίτες σε όλο τον κόσμο» δήλωσε η κ. Γκερέκου.

«Πιστεύω ότι η επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα αποτελεί ηθική και ιστορική υποχρέωση όλων μας. Μπορούμε να δώσουμε ένα γερό ταρακούνημα στα λιμνασμένα νερά της Ευρώπης» ανέφερε, από την πλευρά του, ο Σαλβατόρε Λο Σίκο, ο οποίος ως ένδειξη αναγνώρισης παρέλαβε από την υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού το εισιτήριο της επιστροφής του στο Λονδίνο και ένα αναθηματικό ειδώλιο περιστεριού, αντίγραφο των ελληνιστικών χρόνων.
http://news.in.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)