Σκληρά εργαζόμενα...γαϊδουράκια στο Πακιστάν !!!

Γάιδαροι που μεταφέρουν σακιά με κάρβουνο πηγαινοέρχονται στις στενές σήραγγες του ανθρακωρυχείου στο Choa Saidan Shah στην επαρχία Πουντζάμπ του Πακιστάν, αποτελούν μια ομάδα από σκληρά εργαζόμενα ζώα που απασχολούνται στις εξορύξεις που γίνονται στην περιοχή.
Οι ανθρακωρύχοι χρησιμοποιούν γαϊδουράκια για τη μεταφορά άνθρακα από τα βάθη των μεταλλείων στην επιφάνεια, τα οποία κάνουν περίπου 20 δρομολόγια τη μέρα μεταφέροντας σακιά που ζυγίζουν περίπου 20 κιλά το καθένα.
Η δουλειά είναι πολύ επικίνδυνη, με μόνιμο τον κίνδυνο της κατάρρευσης. Οι ανθρακωρύχοι έχουν δεθεί πολύ με τα ζώα και προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατόν για να τα φροντίσουν, να τα ταΐσουν καλά και να τα βοηθήσουν σε ενδεχόμενους κινδύνους.
Ωστόσο λόγω των δύσκολων συνθηκών το προσδόκιμο της ζωής των γαϊδουριών είναι 12-13 χρόνια. «Τα γαϊδουράκια συνεισφέρουν επάξια στη δουλειά μας και είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτής. Τα εκτιμάμε και τα προσέχουμε όσο γίνεται», αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου Ανθρακωρύχων στο Reuters.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)