ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ: Στις 6 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς !!!

Σαρωτικές αλλαγές εισηγείται για τη νέα σχολική χρονιά το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, αφού εκτός από το γεγονός ότι αυτή θα ξεκινήσει πέντε μέρες νωρίτερα θα εφαρμοστεί νέα εκπαιδευτική πολιτική σε όλες τις σχολικές βαθμίδες.

Συγκεκριμένα, το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς του χρόνου θα χτυπήσει στις 6 Σεπτεμβρίου, ενώ σύμφωνα με τον Ινστιτούτο οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να είναι στις θέσεις τους από την 1η Σεπτεμβρίου.

Επίσης οι εξετάσεις των μετεξεταστέων θα πραγματοποιούνται πλέον από την 1 – 6 Σεπτεμβρίου, ενώ τα μαθήματα σε Νηπιαγωγείο και Δημοτικό θα λήγουν στις 15 Ιουνίου.

Στα Γυμνάσια και στα Λύκεια η σχολική χρονιά θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαΐου, ενώ προβλέπεται πώς αν οι ανάγκες των Πανελλαδικών Εξετάσεων το επιβάλλουν, το σχολικό έτος στα Λύκεια θα επεκτείνεται μέχρι τις 10 Ιουνίου.

Οι εκπαιδευτικοί πάντως θα παραμένουν στην εργασία τους μέχρι τις 30 Ιουνίου και το τελευταίο δεκαήμερο θα παρακολουθούν σεμινάρια.

Τα κακά νέα για τους μαθητές είναι ότι καταργείται η αργία των Τριών Ιεραρχών στις 30 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία θα γίνεται εκκλησιασμός και μετά δραστηριότητες σχετικές με την γιορτή.

Τέλος, καταργείται και η αργία της 7ης Ιανουαρίου.


http://www.star.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)