Έξυπνα παπούτσια «βλέπουν» το δρόμο, για ανθρώπους με προβλήματα όρασης !!!

Ζευγάρι από «έξυπνα» παπούτσια, που έχουν τη δυνατότητα να καθοδηγούν ανθρώπους με προβλήματα όρασης, σχεδίασαν δύο μέλη του Media Labs, του φημισμένου αμερικανικού πανεπιστημίου ΜΙΤ.
 
Οπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι σχεδιαστές, Κρίσπιαν Λόρενς και Ανιρούντ Σάρμα, δημιούργησαν τα παπούτσια  Lechal, στα οποία ο χρήστης δηλώνει μέσω φωνητικής εντολής τη διεύθυνση που επιθυμεί να επισκεφθεί.

Ακολούθως, μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, το GPS αναλαμβάνει δράση. Το Παγκόσμιο Σύστημα Θεσιθεσίας (Global Positioning System) χαράσσει πορεία και ειδοποιεί τον χρήστη για το που να στρίψει και πού να συνεχίσει ευθεία, μέσω δονήσεων στο αριστερό ή το δεξί πόδι.

Τα «έξυπνα» παπούτσια δεν διαθέτουν κάμερες οπότε ο χρήστης θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός αναφορικά με ενδεχόμενους εξωτερικούς κινδύνους (εμπόδια, αυτοκίνητα κτλ) κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Από την Παρασκευή 7 Μαρτίου, τα Lechal είναι διαθέσιμα για το κοινό για προπαραγγελία.

Η τιμή τους κυμαίνεται από 30 έως 37 ευρώ για ανθρώπους με προβλήματα όρασης. Για τους υπόλοιπους, το κόστος απόκτησης θα φτάνει τα 70 ευρώ.
 
http://www.iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)