Κεραυνός... έκοψε τον αντίχειρα στο Άγαλμα του Χριστού !!! (Video)

"ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ"
Ζημιές στον αντίχειρα του δεξιού χεριού προξένησε κεραυνός στο Αγαλμα του Χριστού Λυτρωτή - σύμβολο του Ρίο ντε Τζανέιρο, το βράδυ της Πέμπτης, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.
Ιθύνοντες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης που διαχειρίζεται όσα σχετίζονται με το άγαλμα, δήλωσαν στα μέσα ενημέρωσης ότι η ζημιά θα αποκατασταθεί το συντομότερο.


Η καταιγίδα της Πέμπτης προκάλεσε έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς κεραυνών που έχουν καταγραφεί στη Βραζιλία από το 1999, οπότε και η χώρα άρχισε να παρατηρεί τις καταιγίδες. Αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν πως ο δεξιός αντίχειρας του γιγαντιαίου αγάλματος ύψους 32 μέτρων υπέστη σοβαρές ζημιές. Η ισχυρή καταιγίδα σάρωσε όλη την πόλη με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, ενώ σε πολλές συνοικίες διακόπηκε η παροχή ρεύματος.

Το μεσαίο δάχτυλο του δεξιού χεριού είχε επίσης υποστεί ζημιές κατά τη διάρκεια καταιγίδας τον προηγούμενο μήνα. Το άγαλμα βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Κορκοβάντο, απ'όπου ατενίζει την πόλη του Ρίο αλλά βρίσκεται συχνά αντιμέτωπο με θυελλώδεις ανέμους και βροχές.



Το Εθνικό Ινστιτούτο Έρευνας του Διαστήματος ανέφερε στο Ο Globo ότι το άγαλμα χτυπούν κεραυνοί κατά μέσο όρο τρεις με πέντε φορές το χρόνο.

Το διάσημο άγαλμα του Χριστού εγκαινιάστηκε το 1931 στην κορυφή του όρους Κορκοβάδο και θεωρείται ότι είναι το μεγαλύτερο τύπου Art-deco γλυπτό στον κόσμο. Κάθε χρόνο φτάνουν σχεδόν δύο εκατομμύρια επισκέπτες στο μνημείο.
http://www.briefingnews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)