Υβριδικό αυτοκίνητο – ελικόπτερο για μεταφορά τραυματιών - "Black Knight Transformer" !!! (Video)

Μπορεί να θυμίζει κάτι βγαλμένο απευθείας από παράξενα «όνειρα» επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο το Black Knight Transformer της αμερικανικής Advanced Tactics είναι πέρα για πέρα αληθινό: ο «Μαύρος Ιππότης» αποτελεί ένα υβρίδιο μεταξύ αυτοκινήτου και ελικοπτέρου το οποίο προορίζεται για καθήκοντα ασθενοφόρου ή μεταφοράς φορτίων.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, οι πρώτες δοκιμές του οχήματος επίδειξης στο έδαφος πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τον Δεκέμβριο του 2013. Το όχημα προορίζεται για στρατιωτική χρήση - για την απομάκρυνση τραυματιών από το πεδίο της μάχης ή για ανεφοδιασμό προωθημένων θέσεων – και συνδυάζει τις δυνατότητες ενός ελικοπτέρου με αυτές ενός οχήματος ανωμάλου εδάφους. Οι πτητικές του δοκιμές αναμένονται νωρίς το 2014, ενώ μία πλήρης επίδειξη των δυνατοτήτων του εκτιμάται πως λάβει χώρα κατά τα τέλη του έτους.
Η εταιρεία άρχισε να εργάζεται πάνω στο Black Knight Transformer το 2010, και το όχημα είναι σχεδιασμένο για αυτόνομη λειτουργία όσον αφορά στην απομάκρυνση τραυματιών και για επανδρωμένες ή μη αποστολές ανεφοδιασμού. Όπως υπογραμμίζει η Advanced Tactics, οι δυνατότητες μη επανδρωμένης λειτουργίας του κρατούν τους πιλότους μακριά από τον κίνδυνο, καθιστώντας το την ασφαλέστερη δυνατή επιλογή για καθήκοντα ασθενοφόρου.
Η ταχύτητά του στο έδαφος αγγίζει τα 110 χιλιόμετρα ανά ώρα και στον αέρα θα φτάνει τα 240, ενώ η εμβέλειά του εκτιμάται γύρω στα 250 ναυτικά μίλια (460 χιλιόμετρα). Όσον αφορά στις μεταφορικές δυνατότητές του, οι turbo diesel κινητήρες του θα επιτρέπουν τη μεταφορά φορτίου άνω των 450 κιλών, ή πέντε επιβατών. Επίσης, η Advanced Tactics αναφέρει ότι το όχημα θα είναι ιδανικό και για πολιτική χρήση (μεταφορές, πυροσβεστικά καθήκοντα κ.α).
Το 2012 η Advanced Tactics ξεκίνησε τις εργασίες πάνω και στο ΑΤ Panther Transformer, ένα αντίστοιχο όχημα μικρότερων διαστάσεων (μπορεί να μεταφέρει δύο άτομα με τον εξοπλισμό τους) το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για ειδικές επιχειρήσεις. Και τα δύο οχήματα αξιοποιούν την τεχνολογία ΑΤ Transformer της εταιρείας, η οποία δίνει έμφαση στην ευκολία συντήρησης (έτσι ώστε να είναι εύκολη η αντικατάσταση προβληματικών τμημάτων σε εμπόλεμες ζώνες) και στο χαμηλό κόστος.
http://www.naftemporiki.gr

 Ένα βίντεο που συνοψίζει τη δοκιμή πτήσης, επίδειξη οδήγησης και τις δυνατότητες του οχήματος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)