Περίτεχνα κολάζ με παλιούς χάρτες !!!

Ο 43χρονος καλλιτέχνης Matthew Cusick ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη και ασχολείται με τη δημιουργία κολάζ χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά. Πρόσφατο έργο του αποτελεί ένα σύνολο περίτεχνων κολάζ εξ ολοκλήρου κατασκευασμένων από γεωγραφικούς και εδαφικούς χάρτες.
Ο Cusick συλλέγει παλιούς χάρτες από διάφορα βιβλία, από παλαιοπωλεία, ιδιώτες αλλά και από το e-bay και στη συνέχεια τους κόβει σε κομμάτια, ανάλογα με το έργο που θέλει να δημιουργήσει.
Θάλασσες με κύματα, πορτρέτα διασήμων, ζώα, οικιστικές περιοχές και δρόμοι δημιουργούνται από ανακυκλωμένους χάρτες, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο το χαρτί.
Ο καλλιτέχνης αφιερώνει αρκετές ώρες στις δημιουργίες του, ενώ όπως λέει από πριν γνωρίζει το μοτίβο που θέλει να δημιουργήσει, έτσι ώστε να κόψει και τα ανάλογα κομμάτια από κάθε χάρτη.
«Πρέπει να δώσω έμφαση στα χρώματα, ανάλογα με το σχέδιο, αλλά και στα κοψίματα που πρέπει να είναι ακριβείας. Είναι μια πολύωρη διαδικασία αλλά αξίζει εν τέλει τον κόπο, αφού ο κάθε χάρτης αποκτά άλλον χαρακτήρα!», επισημαίνει ο ίδιος.
 
perierga.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)