Ο Τουταγχαμών πέθανε. Ζήτω ο καινούριος τάφος του !!!

Υπολογίζεται ότι πάνω από μισό εκατομμύριο τουρίστες θα πηγαίνουν να δουν το πιστό αντίγραφο του τάφου.
Η κακοδαιμονία και οι μεγάλες προσδοκίες.

Όταν το 1922 ο αρχαιολόγος Κάρτερ εντόπισε τον τάφο του Φαραώ, προκάλεσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον για την ανακάλυψή του.

Η κακοδαιμονία που ακολούθησε τον ίδιο και τα μέλη της αποστολής, έφερε στον προσκήνιο τον μύθο της κατάρας εναντίον εκείνων που θα τολμούσαν να διαταράξουν την γαλήνη της τελευταίας κατοικίας του Τουταγχαμών.
Αυτό βέβαια δεν εμποδίζει χιλιάδες τουρίστες να θέλουν να δουν με τα μάτια τους τον νεκρικό θάλαμο όπου βρέθηκε η σαρκοφάγος, όμως η συνεχής ανθρώπινη παρουσία έχει προκαλέσει φθορά στο μνημείο. Οι τοιχογραφίες κινδυνεύουν εξαιτίας των αλλαγών στην θερμοκρασία και την υγρασία.

Έτσι οι Αιγύπτιοι αποφάσισαν να βρουν μια λύση που δεν θα επηρεάσει την τουριστική κίνηση αλλά παράλληλα θα προστατεύσει το μνημείο. Ανέθεσαν σε μια ισπανική εταιρεία, να κατασκευάσει ένα πιστό αντίγραφο του εσωτερικού του τάφου. Είναι ήδη έτοιμο και άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον κανονικό τάφο στην Κοιλάδα των Βασιλέων.

Από τις παραστάσεις παραστάσεις στους τοίχους ως τις ειδικές διαστάσεις του χώρου, όλα αποτυπώθηκαν με ειδική τεχνολογία 3D. Υστερα έγιναν καλούπια και οι τελικές λεπτομέρειες μπήκαν με το ανθρώπινο χέρι. Υπολογίζεται πάντως ότι πάνω από μισό εκατομμύριο τουρίστες θα πηγαίνουν να δουν το πιστό αντίγραφο του τάφου.

Η επιχείρηση της αντιγραφής των μνημείων δεν είναι μια νέα υπόθεση. Ακόμα και ένας μικρός πύργος του Αίφελ υπάρχει στο Λας Βέγκας. Όμως τον τελευταίο καιρό, η αυτή η ιδέα έχει αρχίσει να γίνεται ευρύτερα αποδεκτή καθώς έχει συνδεθεί με την διαφύλαξη της ιστορικής κληρονομιάς που κινδυνεύει από την λαίλαπα του τουρισμού.
http://alexander-hellas.blogspot.gr
ΠΗΓΗ: news247

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)