Λαμπτήρας που εκπέμπει σήμα Wi-Fi !!!

Επιστήμονες του πανεπιστημίου Fudan της Σαγκάης, σε συνεργασία με μία ομάδα επιστημόνων από το Ινστιτούτο Τεχνικής Φυσικής της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών, ανακάλυψαν λαμπτήρα με μικροτσίπ, ο οποίος εκπέμπει σήμα Wi-Fi και μεταδίδει δεδομένα με ταχύτητα έως 150 Mbps, που είναι μεγαλύτερη από τη αυτή της μέσης ευρυζωνικής σύνδεσης στην Κίνα.

Σύμφωνα με την Chi Nan, καθηγήτρια τεχνολογίας πληροφοριών, η τεχνολογία ονομάζεται Li-Fi (Light Fidelity) και χρειάζεται μόνο έναν λαμπτήρα LED του ενός watt για να συνδεθούν τέσσερις υπολογιστές -τοποθετημένοι σε κοντινή απόσταση- στο διαδίκτυο.
Η τεχνολογία βασίζεται στη αρχή ότι το φως μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φορέας αντί για τις παραδοσιακές ραδιοσυχνότητες.

Το Li-Fi είναι σαφώς πιο οικονομικό και οι ερευνητές ελπίζουν να παρουσιάσουν τους λαμπτήρες σε διεθνή εμπορική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα τον επόμενο μήνα.

Οι νέοι λαμπτήρες Li-Fi αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο στο άμεσο μέλλον να προσφέρουν εύκολα και φθηνά σύνδεση στο διαδίκτυο σε εκατομμύρια νοικοκυριά, καθώς οι λαμπτήρες LED αναμένεται να κυριαρχήσουν στην αγορά μέσα στα επόμενα 20 χρόνια.


Πηγή: Phys.org
http://www.enet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)