Η αστυνομία της Καλκούτα απαγορεύει τα ποδήλατα !!!

H αστυνομία της Kαλκούτα, στην Ινδία, απαγόρευσε τα ποδήλατα σε όλους τους δρόμους, τόσο για την αποτροπή κυκλοφοριακής συμφόρησης - υπολογίζεται ότι κάθε κάτοικος της πόλης των 14 εκατομμυρίων διαθέτει τουλάχιστον ένα ποδήλατο -, όσο και για να μην παρεμποδίζεται η ομαλή ροή των μηχανοκίνητων οχημάτων, δημόσιων και ΙΧ.

Ο τοπικός διοικητής της Αστυνομίας επέβαλε την επέκταση του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε ποδήλατα και στους 174 κεντρικούς δρόμους. 
Το μέτρο εφαρμόστηκε πρώτη φορά το 2008, όταν τα ποδήλατα απαγορεύθηκε να κυκλοφορούν σε 35 κεντρικές οδούς. Η κυκλοφορία τους επιτρέπεται μόνο μετά το απόγευμα, όταν έχουν κλείσει καταστήματα και επιχειρήσεις και οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους.

Το ποδήλατο στην Ινδία θεωρείται το «αυτοκίνητο των φτωχών»
Το μέτρο προκάλεσε αμέσως αντιδράσεις, όχι μόνο από ακτιβιστές και θιασώτες των ποδοκίνητων δυο τροχών, αλλά κι από περιβαλλοντολόγους και επιστήμονες. «Η απόφαση είναι απαράδεκτη και πρέπει να ανακληθεί. Με τέτοια ατμοσφαιρική ρύπανση στη πόλη, πρέπει κανονικά να ωθούμε τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν ποδήλατα κι όχι να τους σπρώχνουμε ξανά στη χρήση του ρυπογόνου αυτοκίνητου», τονίζει η Ανουμίτα Ρόι Τσοντχουρί, εκτελεστική διευθύντρια ερευνών στο Κέντρο Επιστήμης και Περιβάλλοντος στο Νέο Δελχί.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα απ' ολους το έχουν οι γαλατάδες και οι διανομείς εφημερίδων της Καλκούτας, που θα πρέπει πλέον να διανέμουν τα προϊόντα τους διαμέσου παρακαμπτηρίων οδών και δίχως να τους εντοπίσουν οι τροχονόμοι, οι οποιοι μπορούν να τους σταματήσουν και να τους επιβάλλουν πρόστιμο. 
«Την πρώτη ημέρα που με έπιασε ένας τροχονόμος, σοκαρίστηκα. Μου είπαν πως το ποδήλατο μου απαγορεύεται να κυκλοφορεί. Αλλά τι μπορώ να κάνω; Δεν έχω άλλη επιλογή, από το να εργάζομαι διακινδυνεύοντας να με σταματήσουν οι αστυνομικοί», σημειώνει ο γαλατάς Μεχμούντ Καν που έχει ήδη εισπράξει… 15 χρηματικά πρόστιμα, το ύψος των οποίων κυμαίνεται από ένα έως τέσσερα ευρώ. Και εξαρτάται, όπως λέει, «από την καλή ή κακή διάθεση του τροχονόμου».

Η Καλκούτα διαθέτει ένα σχετικά καλό σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών με τραμ, λεωφορεία και υπόγειο σιδηρόδρομο. Ωστόσο, το 11% του πληθυσμού της, δηλαδή κάπου 1.,5 εκατομμύριο άνθρωποι, χρησιμοποιεί καθημερινά το ποδήλατο. Το 54% χρησιμοποιεί τις δημόσιες συγκοινωνίες, το 19% επιλέγει να πάει στον προορισμό του με τα πόδια και μόλις το 8% οδηγεί αυτοκίνητο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)