Ρομποτικά φίδια – γιατροί αντικαθιστούν το χειρουργείο !!! (video)

Ρομποτικά φίδια ανέπτυξαν ερευνητές του πανεπιστημίου Carnegie Mellon, τα οποία χάρη στο μέγεθος και την ικανότητά τους να σέρνονται εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε αποστολές διάσωσης και να εισέλθουν σε περιοχές απροσπέλαστες για ανθρώπους και εξοπλισμό.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς σε περίπτωση που υπάρχουν συντρίμμια, για παράδειγμα μετά από έναν σεισμό, είναι πολύ επικίνδυνο για τους διασώστες να ψάχνουν για επιζώντες, ενώ εξίσου μεγάλος είναι ο κίνδυνος και για τα θύματα που έχουν καταπλακωθεί.

Τα ρομποτικά φίδια ωστόσο μπορούν να εισέλθουν στα συντρίμμια χωρίς να τα μετακινήσουν, κάτι που θεωρείται πιο ασφαλές για τα παγιδευμένα θύματα.

Πέρα από τις αποστολές διάσωσης τα ρομποτικά φίδια, που είναι εφοδιασμένα με κάμερες και αισθητήρες, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και στην ιατρική.

Θεωρητικά ένα ρομποτικό φίδι μινιατούρα θα μπορούσε να φτάσει σε σημεία του ανθρώπινου σώματος, τα οποία οι γιατροί μπορούν σήμερα να φτάσουν μόνο με χειρουργικές επεμβάσεις.

Για παράδειγμα το ρομποτικό φίδι θα μπορούσε να φτάσει πίσω από την καρδιά και να χρησιμοποιηθεί για θεραπεία ή διάγνωση, χωρίς οι γιατροί να πρέπει να ανοίξουν το στέρνο του ασθενούς.

Το ιατρικό – ρομποτικό φίδι είναι ένα βήμα πριν βγει στο εμπόριο, ενώ  με γρήγορα βήματα ακολουθεί το ρομποτικό φίδι για τις αποστολές διάσωσης.


http://www.econews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)