Ρεκόρ ταχύτητας από βρετανικό ηλεκτροκίνητο όχημα !!! (Vid)

Το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για ελαφρύ ηλεκτροκίνητο όχημα έσπασε το Lola B12 69/EV της Drayson Racing Technologies όπως αναφέρει το BBC, αγγίζοντας ταχύτητα 328,6 χιλιομέτρων ανά ώρα σε πίστα στο Έλβινγκτον του Γιορκσάιρ.



Στο τιμόνι ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, λόρδος Ντρέισον, ο οποίος έχει διατελέσει καθήκοντα υπουργού σε κυβερνήσεις του Τόνι Μπλερ και του Γκόρντον Μπράουν, ενώ έχει συμμετάσχει και στο διάσημο ράλι, 24 Heures du Mans. Κατά τα λεγόμενά του, το εν λόγω επίτευγμα υπογραμμίζει για άλλη μία φορά τις δυνατότητες των ηλεκτρονικών οχημάτων.

Η Drayson Racing δεν είναι η μόνη εταιρεία που στρέφεται στα σπορ αυτοκίνητα για να προωθήσει την ηλεκτρική τεχνολογία στα οχήματα: πρόσφατα η Nissan παρουσίασε το ZEOD RC, το οποίο μπορεί να αλλάζει μεταξύ ηλεκτροκινητήρα και βενζινοκίνησης, και επίσης προορίζεται να συμμετάσχει στο 24 Heures du Mans.



Η Drayson Racing ιδρύθηκε το 2007 από τον Πωλ Ντρέισον, ενώ ήταν υπουργός. Επικεντρώνεται στην ανάπτυξη τεχνολογιών για αυτοκίνητα που βασίζονται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και αξιοποιεί τον μηχανοκίνητο αθλητισμό ως μέσον προώθησης των προσπαθειών της.

Το Lola B12 69/EV αποτελεί μετεξέλιξη οχήματος που είχε σχεδιαστεί για το Le Mans, το οποίο αρχικά ήταν εξοπλισμένο με κινητήρα που έκαιγε καύσιμο βιοαιθανόλης. Το όχημα έπρεπε να ζυγίζει λιγότερο από έναν τόννο χωρίς τον οδηγό. Ειδική τροποποίηση υπέστη και το σασί του.  

Παρών στο χώρο ήταν και ο πρόεδρος της Google, Έρικ Σμιντ, ο οποίος παρακολούθησε δοκιμαστικούς γύρους, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να παραμείνει για την κούρσα που έσπασε το ρεκόρ. 
http://www.naftemporiki.gr
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)