Σε έξαρση η κλοπή φρεσκοραντισμένων φρούτων –Κίνδυνοι για τους καταναλωτές !!!

Σε έξαρση βρίσκεται την τελευταία πενταετία το φαινόμενο της κλοπής φρούτων από επιτήδειους που εισβάλλουν τις νύχτες στα χωράφια και αδειάζουν τα δέντρα, πουλώντας την επόμενη μέρα τα φρούτα στις λαϊκές αγορές, ακόμα και αν είναι φρεσκοραντισμένα.

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Κώστας Λιολιόπουλος, παραγωγός από την Ημαθία, οι κλέφτες, εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση, «αισχροκερδούν με τα προϊόντα ανθρώπων που κοπιάζουν για να τα καλλιεργήσουν.

Το φαινόμενο απειλεί και την υγεία των καταναλωτών, αφού αν το χωράφι είναι ραντισμένο, θέλει τουλάχιστον μια εβδομάδα για να απορροφηθούν πλήρως τα υπολείμματα των φαρμάκων, ενώ το πλύσιμο με νερό δεν αρκεί.

Η κλοπή φρούτων επεκτείνεται σε όλα τα χωριά της Λάρισας, στον Τύρναβο και σε άλλα χωριά της Βόρειας Ελλάδος, με τους επιτήδειους να περιορίζουν το εισόδημα των αγροτών, οι οποίοι περιφρουρούν μόνοι τους τις περιουσίες τους, αφού η αστυνομία δεν έχει λάβει μέτρα.

Ορισμένοι κάτοικοι μάλιστα έχουν προσλάβει φύλακες για την περιφρούρηση των χωραφιών, τους οποίους κάθε σπίτι πληρώνει δέκα ευρώ προκειμένου να κάνουν περιπολίες από τις δέκα το βράδυ μέχρι τις έξι το πρωί.

http://www.econews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)