Το Χόνγκ Κόνγκ προσπαθεί να μειώσει τη ρύπανση !!! (Vid)

Το Χόνγκ Κόνγκ είναι μία από τις πιο μολυσμένες περιοχές της Γης. Για αυτό το λόγο πριν από λίγες μέρες έθεσε σε κυκλοφορία τα πρώρα ηλεκτρικά ταξί ώστε να γίνει μία προσπάθεια μείωσης της ρύπανσης σε αυτή τη μεγαλούπολη της νότιας Κίνας των 7 εκατομμυρίων κατοίκων.

Για αυτό το λόγο, η τοπική κυβέρνηση ανακοίνωσε πέρυσι, για πρώτη φορά εδώ και 25 χρόνια, ότι επιθυμεί να μειώσει τη ρύπανση, που σύμφωνα με μια έρευνα του πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ ευθύνεται για περισσότερους από 3.000 θανάτους ετησίως.

Τα συγκεκριμένα ηλεκτρικά ταξί κατασκευάστηκαν από τη Κινεζική εταιρία ηλεκτρικών αυτοκινήτων BYD η οποία χρηματοδοτείται μερικώς από τον Αμερικανό επενδυτή Ουόρεν Μπάφετ. Επίσης σύμφωνα με την BYD τα ηλεκτρικά ταξί κινούνται με μπαταρίες LiFePO4, που επαναφορτίζονται μέσα σε δύο ώρες, και έχουν αυτονομία 300 χιλιομέτρων.

Πάντως η Ένωση Ταξί του Χόνγκ Κόνγκ αναφέρει ότι εκτός από τα οικολογικά πλεονεκτήματά του, το ηλεκτρικό ταξί θα έχει και λιγότερα έξοδα λειτουργίας, στα 0.2 ή 0.3 λεπτά του δολαρίου Χονγκ Κόνγκ ανά χιλιόμετρο, συγκριτικά με τη τιμή των 0.8 λεπτών του δολαρίου για ένα ταξί που κινείται με βενζίνη. Δηλαδή υπάρχει εξοικονόμηση χρημάτων σε ποσοστό περίπου 70%!

Επίσης η Ένωση Ταξί παρότρυνε τις αρχές να εγκαταστήσουν περισσότερα σημεία επαναφορτισμού. Από την άλλη η BYD ανακοίνωσε τη δημιουργία 47 τέτοιων εγκαταστάσεων σε εννέα σημεία της πόλης.

Το όλο εγχείρημα θα εφαρμοστεί δοκιμαστικά για 6 μήνες μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου και ευχή είναι να αρχίσει να μειώνει τη ρύπανση στο Χόνγκ Κόνγκ καθώς και να συνεχιστεί πέρα από τους 6 μήνες και να διευρυνθεί με τη κατασκευή ακόμη περισσοτέρων ηλεκτρονικών ταξί στο μέλλον.
ecotimes

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)