Αντιδράσεις στο επιχειρούμενο ξεπούλημα των Ελληνικών Αλυκών !!!

Την αξιοποίηση ως και του συνόλου των μετοχών του Δημοσίου στην εταιρεία Ελληνικές Αλυκές ΑΕ, εξετάζει η κυβέρνηση, 115 χρόνια μετά την παραχώρηση στον Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο των εσόδων του κρατικού μονοπωλίου στο αλάτι και 25 έτη έπειτα από την αποπληρωμή τού μετά τον Τρικούπη χρέους.

Σύμφωνα με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ανατίθεται στο υπουργείο Οικονομικών να κάνει διαγωνισμό για να προσλάβει χρηματοοικονομικούς, τεχνικούς και νομικούς συμβούλους για τις ανάγκες αξιοποίησης του ποσοστού του Δημοσίου στην εταιρεία, που φτάνει το 55%.

Έργο των συμβούλων, σύμφωνα με την απόφαση, θα είναι η σύνταξη μελέτης για το σύνολο των δραστηριοτήτων της εταιρείας και η λογιστική απεικόνισή τους, η οικονομική και τεχνική αξιολόγηση των περιουσιακών στοιχείων, η παροχή νομικής υποστήριξης και η υποβολή εναλλακτικών προτάσεων αξιοποίησης του κρατικού μεριδίου.

Αντίθετος ο δήμος Μεσολογγίου
«Ο δήμος Μεσολογγίου θα αντιδράσει σε οποιαδήποτε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των Ελληνικών Αλυκών Α.Ε. με άμεσο ή έμμεσο τρόπο», δήλωσε ο δήμαρχος Π. Κατσούλης, «διότι οι Ελληνικές Αλυκές εκμεταλλεύονται ένα χώρο που ανήκει στους πολίτες και στο περιβάλλον», πρόσθεσε, αναφερόμενος στα 120.000 στρέμματα της λιμνοθάλασσας. 
«Επομένως, δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί η λιμνοθάλασσα και ένας χώρος που ανήκει σε όλους μας, αλλά και στις επόμενες γενιές, και ως εκ τούτου ο δήμος είναι κάθετα αντίθετος σε οποιαδήποτε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης», συμπλήρωσε ο κ. Κατσούλης, ο οποίος έχει την πεποίθηση, ότι είναι δύσκολο να υπάρξει ιδιωτικοποίηση με το παρόν μετοχικό καθεστώς των Αλυκών. Αν και δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα, επίσημα, μια τέτοια πρόταση, ο δήμαρχος προτίθεται να θέσει το θέμα στο προσεχές διοικητικό συμβούλιο των Ελληνικών Αλυκών και να ζητήσει ενημέρωση από τον πρόεδρο...
εφημερίδα ΑΙΧΜΗ: http://www.aixmi-news.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)