Η πρώτη φωτογραφία από το εσωτερικό ενός ατόμου υδρογόνου !!!

Μία διεθνής ομάδα ερευνητών στην Ολλανδία κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία να φωτογραφήσει το εσωτερικό ενός ατόμου κατά τη διάρκεια ενός επαναστατικού πειράματος. 

Τα αποτελέσματα του πειράματος δημοσιεύτηκαν στο Physical Review Letters και θα βοηθήσουν στη βαθύτερη κατανόηση του κβαντικού κόσμου. 

Είναι η πρώτη φορά που επιστήμονες καταφέρνουν να τραβήξουν τέτοιου είδους φωτογραφίες στο εσωτερικό ενός ατόμου καθώς αυτά τα μικροσκοπικά και εύθραυστα υποατομικά σωματίδια είναι σχεδόν αδύνατον να γίνουν αντιληπτά με την κβαντομηχανική.
Φωτογραφίες από το εσωτερικό ενός ατόμου υδρογόνου. Τα διάφορα χρώματα δείχνουν τη διαφορετική πυκνότητα των σωματιδίων στο εσωτερικό του ατόμου (Φωτογραφία: Aneta Stodolna/FOM Institute AMOLF)
Οι φυσικοί από το ολλανδικό Ινστιτούτο AMOLF πυροδότησαν λέιζερ στα άτομα υδρογόνου μέσα σε ένα θάλαμο και χρησιμοποίησαν ειδικούς φακούς που μεγεθύνουν τις εικόνες κατά 20.000 φορές περισσότερο προκειμένου να καταφέρουν να τραβήξουν τις φωτογραφίες.

Το άτομο υδρογόνου επιλέχθηκε επειδή αποτελεί τα ¾ του σύμπαντος και λόγω της βασικής του δομής, επομένως είναι πολύ πιο εύκολο να φωτογραφηθεί συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη ουσία.

Πλέον, η ομάδα ξεκίνησε πειράματα πάνω σε άτομα ηλίου, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει κανείς εάν η διαδικασία θα είναι επιτυχής με πιο πολύπλοκες ουσίες.

Πηγή: Daily Mail, Science
http://www.enet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)