Εκρηκτικές κοινωνικές διαστάσεις παίρνει το θέμα με τις καλύβες στο Δέλτα του Έβρου !!!

Εκρηκτικές κοινωνικές διαστάσεις παίρνει το θέμα με τις εκατοντάδες καλύβες στο Δέλτα του Έβρου, που υφίστανται εδώ και δεκάδες χρόνια εξυπηρετώντας τους αλιείς, κτηνοτρόφους... και κυνηγούς, μετά από απόφαση του αντιεισαγγελέα Εφετών Θράκης να κατεδαφιστούν τις επόμενες ημέρες. 

«Κανένας από τους εμπλεκόμενους φορείς δεν έχει διάθεση να βλάψει τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο Δέλτα του Έβρου», σχολίασε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, τονίζοντας πως «εάν τους διώξουμε με τον τρόπο αυτό επιτελούμε έγκλημα εθνικό». 

Ο ίδιος υποστήριξε πως οι καλύβες αυτές είναι κατασκευασμένες πριν από 30 και 40 χρόνια, έχουν ενσωματωθεί στο φυσικό περιβάλλον, και κανείς από υπηρεσιακούς παράγοντες (δασαρχείο, αστυνομία, στρατό) δεν προσεγγίζει την περιοχή, με αποτέλεσμα σε εκείνο τον χώρο τον εθνικά ευαίσθητο να μένουν μόνο αυτοί οι άνθρωποι.
  
Μάλιστα στάλθηκε και επιστολή στον Πρωθυπουργό της χώρας με κοινοποίηση στους υπουργούς Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλο, Εθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλο και Μακεδονίας - Θράκης Θ. Καράογλου, την οποία υπογράφουν ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και οι βουλευτές Έβρου Κ. Γεροντόπουλος, Αλ. Δερμεντζόπουλος και Μ. Ουζουνίδης, με αίτημα να μην κατεδαφιστούν οι καλύβες, αλλά να ενσωματωθούν στην δημόσια περιουσία.

Να σημειωθεί ότι ο βουλευτής Γιώργος Ντόλιος δεν δέχτηκε να συνυπογράψει την επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντας το κείμενο "βλακώδες" (!!!) όπως δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων της ΔΕΛΤΑ Τηλεόρασης, και απέστειλε δική του επιστολή, προφανώς με κείμενο… "εξυπνώδες".

Ο Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια της πόλης, ενημερώθηκε προσωπικά από τον δήμαρχο κ. Λαμπάκη για το θέμα το οποίο έχει προκύψει τα τελευταία 24ωρα και αφορά την κατεδάφιση των καλυβών στο Δέλτα του Έβρου.

Ο κ. Καράογλου κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη σχολίασε για το θέμα: «Ήταν μια αστοχία που πιστεύω ότι πολύ σύντομα με την συνεργασία των τοπικών βουλευτών αλλά και του Δημάρχου θα την ξεπεράσουμε. Είναι αμαρτία εκεί που δεν υπάρχουν θέματα να δημιουργούμε. Πρέπει να λύνουμε προβλήματα και όχι να δημιουργούμε».

Ακούστε την συνομιλία Λαμπάκη - Καράογλου για το θέμα των καλυβών στο Δέλτα Έβρου:


http://alexpolisonline.blogspot.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)