Το βίντεο που βγήκε στο Internet και «απέλυσε» έναν προπονητή μπάσκετ !!! (video)

Αίσθηση έχει προκαλέσει στον κόσμο του κολεγιακού μπάσκετ στις Ηνωμένες Πολιτείες η υπόθεση του Μάικ Ράις, ο οποίος απολύθηκε από προπονητής της ομάδας του Πανεπιστημίου Ράτγκερς, επειδή κακοποιούσε τους αθλητές του στην προπόνηση.

Η διοίκηση του πανεπιστημίου οδηγήθηκε στην απόφαση να απολύσει τον Μάικ Ράις αφού κυκλοφόρησαν στο Internet σειρά από βίντεο που έδειχναν τις βάναυσες πρακτικές του προς τους παίκτες του: ο Ράις εμφανίζεται να γροθοκοπεί, να κλοτσάει και να βρίζει τους νεαρούς αθλητές της ομάδας - όταν δεν τους πετάει την μπάλα κατακέφαλα με σκοπό να τους χτυπήσει.


Η δημοσιοποίηση των επίμαχων βίντεο - που προβλήθηκαν για πρώτη φορά από το δίκτυο ESPN, αλλά ήταν η διάχυσή τους στο Internet που προκάλεσε τον τεράστιο σάλο και τις αντιδράσεις - οδήγησε στην παρέμβαση του ίδιου του Κρις Κρίστι, του κυβερνήτη του Νιου Τζέρσεϊ, όπου εδρεύει το Πανεπιστήμιο Ράτγκερς. Ο κυβερνήτης Κρίστι δήλωσε ότι είναι «ιδιαίτερα αναστατωμένος» από τις ενέργειες του προπονητή.

Η διοίκηση του πανεπιστημίου ανακοίνωσε την απόλυση του Ράις την Τετάρτη μέσω του επίσημου λογαριασμού στο Twitter. «Με βάση τις πληροφορίες που πρόσφατα αποκαλύφθηκαν και επανεξετάζοντας προηγούμενα περιστατικά, το Ράτγκερς διέκοψε τη συνεργασία του με τον Μάικ Ράις».


Ο ίδιος ο προπονητής ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του. «Απογοήτευσα τόσους ανθρώπους: τους παίκτες μου, το Πανεπιστήμιο Ράτγκερς, τους οπαδούς, την οικογένειά μου. Δεν υπάρχει καμία εξήγηση για αυτά που δείχνει το βίντεο και καμία δικαιολογία. Εκανα λάθος».

Παρ' ότι το βίντεο με τις βάναυσες πρακτικές του Μάικ Ράις δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη και έκανε μέσα σε ένα 24ωρο τον γύρο του Διαδικτύου, τα αποσπάσματα τα είχαν δει οι υπεύθυνοι του Πανεπιστημίου Ράτγκερς τον περασμένο Νοέμβριο, όταν και είχαν προειδοποιήσει τον προπονητή, επιβάλλοντάς του τιμωρία αναγκαστικής αποχής για τρία παιχνίδια.

Αυτή η αργοπορία των υπευθύνων του Ράτγκερς στο να αντιμετωπίσουν τον Ράις, ο οποίος εφάρμοζε τις συγκεκριμένες «τακτικές» από το 2008, έχει κάνει πολλούς να ζητούν την παραίτηση της διοίκησης του πανεπιστημίου και ιδίως του Τιμ Περνέτι, διευθυντή του αθλημάτων στο κολέγιο.  


http://www.tanea.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)