Κίνα: Βάφουν το γκαζόν... πράσινο !!! (video)

Η παρατεταμένη ξηρασία, η έλλειψη ανεπαρκούς ηλιοφάνειας σε συνδυασμό με την ατμοσφαιρική ρύπανση έχουν ατονίσει το χρώμα του  γκαζόν σε πολλές περιοχές της Κίνας. 

Για να καλύψουν το ξεθωριασμένο χρώμα του γρασιδιού , οι αρχές στην επαρχία Τσενγκντού είχαν την  ιδέα να ψεκάσουν το γκαζόν ανανεώνοντας το χρώμα με το χημικό διάλυμα "Top Green Turf Greening Agent".
 

Την κίνηση αυτή βλέπουν με μισό... μάτι ορισμένοι πολίτες εκφράζοντας φόβους ότι το χημικό διάλυμα μπορεί να είναι τοξικό βλάπτοντας την δημόσια υγεία. 
Μάλιστα η εφημερίδα "China Daily Newspaper" αναρωτιέται στο πρωτοσέλιδό της : "Γιατί μολύνουμε το περιβάλλον;" Ωστόσο η παρασκευάστρια εταιρεία έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι με το χημικό αυτό διάλυμα δεν επιβαρύνεται το περιβάλλον. 

  "Σε καμία περίπτωση δεν είναι τοξικό. Πρόκειται για μία πράσινη σκόνη. Την έχουμε ήδη πουλήσει σε πολλές επαρχίες της Κίνας αλλά και σε δυτικές χώρες", υποστηρίζει ο εμπνευστής της πράσινης σκόνης. 

Ο Μ. Γιανγκ, ο οποίος επισημαίνει ότι διαρκεί από δέκα έως 14 εβδομάδες και μάλιστα ακόμα και σε περίπτωση βροχής, το χρώμα δεν ξεθωριάζει . Το διάλυμα αυτό βάφει πράσινο ακόμα και το έδαφος... για το λόγο αυτό πολλοί κάτοικοι παραπονιούνται ότι τα παπούτσια τους γίνονται πράσινα.

http://www.protothema.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)