Λευκός καπνός στην καμινάδα του Βατικανού - Δείτε ζωντανά την εκλογή !!! (Vid)

Εξελέγη νέος Πάπας - "Habemus Papam"
Άσπρος καπνός βγήκε στις 20:08 ώρα Ελλάδας από την καπνοδόχο της Καπέλα Σιστίνα. Ο 266ος ποντίφικας της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας έχει εκλεγεί.

Λευκός καπνός στην Καπέλα Σιστίνα, πανηγυρικά ηχούν οι καμπάνες του Αγίου Πέτρου: Η Καθολική Εκκλησία έχει Πάπα. Βρισκόμαστε εν αναμονή του ονόματος του εν μέσω ιαχών του συγκεντρωμένου πλήθους και παρελάσεων.

Το Κονκλάβιο κατέληξε μετά από πέντε ψηφοφορίες στο ένα από τα 115 μέλη του που θα ανέβει στην Καθέδρα του Ποντίφικα και θα γίνει ο νέος πνευματικός ηγέτης σχεδόν δύο δισεκατομμυρίων καθολικών ανά τον κόσμο μετά την παραίτηση του Βενέδικτου ΙΣτ'.


Live Video app for Facebook by Ustrea
Σε λίγη ώρα, ο επικεφαλής του Κονκλαβίου Jean-Louis Pierre Tauran, θα βγει στο μπαλκόνι του Αγίου Πέτρου να πει το "Habemus Papam" και να ανακοινώσει ποιος είναι ο νέος Πάπας, ο οποίος θα δώσει την πρώτη του ευλογία στους πιστούς και θα διαλέξει και το όνομα με το οποίο θα ηγηθεί.

Μόνο όσοι είναι μέσα στο Κονκλάβιο ξέρουν το όνομα του νέου Πάπα. Να σημειωθεί ότι δεν είναι απαραίτητο ο Ποντίφικας να είναι και μέλος του Κονκλαβίου, ενώ υπάρχει περίπτωση να μη βρίσκεται μέσα στο χώρο της εκλογής. Για να εκλεγεί, χρειάζεται τουλάχιστον τα 2/3 των ψήφων.

Τελευταία φορά που εξελέγη Πάπας εκτός των μελών του Κονκλαβίου, ήταν το 1378, όταν και ψήφισαν τον Αρχιεπίσκοπο του Μπάρι.

Αφού συγκεντρωθούν τα 2/3 των ψήφων, οι εκλέκτορες ρωτάνε τον νέο Πάπα για το αν αποδέχεται το χρίσμα, και αφού εκείνος πει το πολυπόθητο "ναι", καλείται να επιλέξει όνομα. Το παράδοξο είναι, ότι το βιβλίο με τους κανόνες του τελετουργικού του Ποντιφικάτου, δεν προβλέπει τι θα γίνει αν ο "νικητής" αρνηθεί το χρίσμα του. Αν ο νικητής δεν είναι ήδη Αρχιεπίσκοπος, χειροτονείται επί τόπου.
http://news247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)