Γεγονός το πρόγραμμα κατασκευής του νέου τουρκικού stealth μαχητικού-διαδόχου του F-16 !!! (Video)

Την στιγμή που η Ελλάδα έχει εισέλθει σε μία οικονομική περιπέτεια που όλα δείχνουν ότι πολύ σύντομα θα εξελιχθεί και σε εθνική περιπέτεια λόγω αυτο-αφοπλισμού (ήδη μετράμε 8 χρόνια χωρίς απόφαση για κύριο πρόγραμμα αμυντικής eπένδυσης) και αύξησης της επιθετικότητας από την Άγκυρα, η Τουρκία ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνίας με τη σουηδική Saab για την παροχή τεχνικής βοήθειας στην εγχώρια σχεδίαση μαχητικού αεροσκάφους, όπως ανακοίνωσε η τουρκική TAI (Turkish Aerospace Industries).

Αρχικά αποφασίστηκε από το τουρκικό συμβούλιο αμυντικής βιομηχανίας (SSIK) στην τελευταία του συνεδρίαση στις αρχές Ιουλίου 2012 η οριστική απόφαση αντικατάσταση των F-16 από εγχώριας ανάπτυξης και παραγωγής νέο μαχητικό αεροσκάφος, βάσει του προγράμματος F-X!


Η συμφωνία αφορά την υποστήριξη της ΤΑΙ στην προκαταρκτική σχεδίαση του πρώτου τουρκικού μαχητικού εγχώριας σχεδίασης και συμπεριλαμβάνει την προμήθεια των κατάλληλων εργαλείων (λογισμικού) για την υλοποίηση του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2011 το τουρκικό υφυπουργείο αμυντικής βιομηχανίας (SSM) είχε αναθέσει στην TAI σύμβαση για τη βασική σχεδίαση ενός νέου μαχητικού με την κωδική ονομασία TF-X και ενός εκπαιδευτικού αεροσκάφους προκεχωρημένης εκπαίδευσης.

Από τότε μέχρι σήμερα οι Τούρκοι έχουν διεξάγει διαπραγματεύσεις με τους Σουηδούς (Saab) και την Νότια Κορέα (KAI: Korean Aerospace Industries) προκειμένου να καταλήξουν στην επιλογή του παρόχου τεχνογνωσίας. Όπως ήδη είχε γράψει η ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΒΛΟΣ 2011-2012, η προεπιλογή αφορούσε την σουηδική SAAB που χθες επιλέχθηκε επίσημα.

Η επιλογή έγινε ...Συνέχεια ΕΔΩ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)