Εισαγγελική έρευνα για τα ενεχυροδανειστήρια !!!

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσαν δημοσιεύματα που αναφέρονταν στο καθεστώς αδειοδότησης και λειτουργίας των  ενεχυροδανειστηρίων, στις δραστηριότητές τους, αλλά και στις συναλλαγές που έχουν με τους πολίτες, οι οποίοι καταφεύγουν σε αυτά λόγω της οικονομικής κρίσης.

Συγκεκριμένα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας REAL NEWS, σχετικά με παράνομη λειτουργία ενεχυροδανειστηρίων, που εμφανίζονται πλέον κατά δεκάδες σε όλη την Ελλάδα.

Πριν από περίπου ένα μήνα το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος είχε εκδώσει ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία σε ελέγχους που είχε πραγματοποιήσει σε ενεχυροδανειστήρια και ανταλλακτήρια χρυσού στην επικράτεια, είχε διαπιστώσει παραβατικότητα που ξεπερνά το 50%.

Σκοπός της εισαγγελικής έρευνας είναι να ελεγχθούν οι καταγγελίες και να διαπιστωθεί αν εφαρμόζονται οι νόμοι όσον αφορά τη λειτουργία και τις δραστηριότητες τέτοιων επιχειρήσεων, αλλά και στις συναλλαγές τους με πολίτες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)