Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα !!!

Σε 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία προχωρούν την Τετάρτη τα συνδικάτα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Στην απεργία συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε εφορίες, πολεοδομίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις ΔΕΚΟ, εφοριακοί, καθηγητές και δάσκαλοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, δικηγόροι, μηχανικοί, τραπεζοϋπάλληλοι, ενώ οι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης, θα απεργήσουν σήμερα Τρίτη.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στον Δημόσιο τομέα, μέτρα στήριξης των ανέργων και ενίσχυσης της απασχόλησης καθώς και την ανάκληση των μέτρων επίταξης προσωπικού και μέσων όπου έχει εφαρμοσθεί.


Στο πλαίσιο της κινητοποίησης ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στις 11 το πρωί, στο Πεδίον του 'Αρεως, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια.

Μετρό, τραμ ηλεκτρικός θα εκτελούν κανονικά δρομολόγια. Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ δεν θα εκτελούν δρομολόγια οι αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

Λόγω της απεργίας των εργαζομένων στον προαστιακό, οι συρμοί του από και προς το αεροδρόμιο θα σταματούν στο σταθμό Δουκίσης Πλακεντίας.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια, ενώ κλειστές θα είναι και οι λαϊκές αγορές. Σήμερα αναμένεται να καθορίσουν τη στάση τους οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.


Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου
Πηγή: ΑΠΕ 

http://www.zougla.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)