Μάχονται με αλεύρι και αυγά για το νέο έτος !!! (Video)

Η παράδοση καλά κρατεί στην πόλη Idi της Ισπανίας, κοντά στο Αλικάντε, όπου οι κάτοικοι εδώ και 200 περίπου χρόνο γιορτάζουν την έλευση του νέου έτους με έναν πρωτότυπο τρόπο.

Το φεστιβάλ «Els Enfarinats» είναι ονομαστό στην ευρύτερη περιοχή και ξεκινάει στις 28 Δεκεμβρίου κάθε χρόνο με τους κατοίκους να μάχονται με αλεύρι και αυγά, επιλέγοντας έναν παράξενο τρόπο για να καλωσορίσουν το νέο έτος. 

Η «μάχη» λαμβάνει χώρα ανάμεσα σε δύο ομάδες, μία με άντρες παντρεμένους και μία με άντρες που προσπαθούν να αποκαταστήσουν την τάξη! Όσοι παραβαίνουν τους κανόνες της «μάχης» δέχονται χρηματικά πρόστιμα τα οποία δίνονται στο σύνολό τους για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Φορώντας ειδικά γυαλιά και κρατώντας τα «πυρομαχικά» (αυγά και αλεύρι, κροτίδες και χρώμα σε σκόνη) όλοι επιδίδονται σε έναν παράξενο και διασκεδαστικό συνάμα πόλεμο μεταξύ τους.

Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται στις αρχές του έτους, ενώ οι ίδιοι οι κάτοικοι αναλαμβάνουν στη συνέχεια να καθαρίσουν την πόλη, με τη συνδρομή του Δήμου. Οι εορταστικές εκδηλώσεις συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον πολλών Ισπανών αλλά και ξένων.Μάχονται με αλεύρι και αυγά για το νέο έτος!
http://perierga.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)