Στέβη Σαμέλη: Μια Χριστουγεννιάτικη "βόλτα στα σύννεφα" στην Καλαμάτα !!!

Μια βόλτα στα σύννεφα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν, όσοι παρευρέθηκαν  τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας,  στην παρουσίαση του ομώνυμου βιβλίου της  Μεσσήνιας ποιήτριας Στέβης Σαμέλη, κόρης του Αθανάσιου Σαμέλη, γνωστού εκπαιδευτικού και τέως Αντινομάρχη.

Η παρουσίαση διοργανώθηκε από τις εκδόσεις «Ιωλκός»  υπό την αιγίδα της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων και συντονίστηκε από  την εκπαιδευτικό κα. Φεβρωνία Λάρδα. Για το βιβλίο μίλησαν, ο κ. Θεόδωρος Τσούχλος (Διδάκτωρ Φιλοσοφίας),ο κ. Άγγελος Λάππας (Φιλόλογος, Συγγραφέας) και η ποιήτρια.

 

Δείτε τα βίντεο της παρουσίασης:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=T8h7La1vVfg 
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=HKdkq4Am5Ss
 
Ποιήματα απήγγειλαν οι εκπαιδευτικοί,  Βιβή Σαμπαζιώτη και  Γεώργιος Παναγόπουλος, ενώ παρουσιάστηκε το πρώτο μελοποιημένο ποίημα της συλλογής, από τον ταλαντούχο τραγουδοποιό, Βασίλη Μπαμπανιάρη, τραγούδι το οποίο συζητήθηκε ιδιαίτερα και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Χαιρετισμό  απηύθυνε ο πρόεδρος της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων κ. Αριστοτέλης Φράγκος, ο οποίος και καλωσόρισε την ποιήτρια, στα μέλη της Ένωσης.

Ήταν μια βραδιά που συγκίνησε όσους βρέθηκαν εκεί, πιστή στο πνεύμα των ημερών, γεμάτη χαμόγελο, αισιοδοξία αλλά και νοσταλγικές μνήμες.

Η συλλογή χαρακτηρίστηκε άμεση, μεστή, επίκαιρη και βαθιά συναισθηματική, αφού πραγματεύεται τους σύγχρονους αλλά και αιώνιους ανθρώπινους προβληματισμούς, μέσα από ένα πρίσμα αθωότητας, με μια τρυφερή, αλλά άκρως διεισδυτική ματιά.

Οι σχέσεις των ανθρώπων, ο έρωτας, η αξία της αγάπης, η εσωτερική διαδρομή της αυτογνωσίας, η δύναμη της σιωπής και οι κύκλοι της ζωής και του θανάτου που εναλλάσσουν πληγές και χαμόγελα, ήταν τα τοπία που φώτισε η συλλογή,  σε μια κατάθεση ψυχής που εξέπληξε ευχάριστα όσους βρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)