Ο πλανήτης Άρης είναι λίγο πιο «φιλικός» από όσο φανταζόμασταν...!!!

Οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας όπου ο άνθρωπος κάποια μέρα κατορθώνει να ζήσει στον Άρη, θα μπορούσαν να γίνουν εν μέρει πραγματικότητα, καθώς ο ρομποτικός γεωλόγος της NASA, Curiosity, έστειλε πίσω στη Γη ενδιαφέροντα στοιχεία, τα οποία αποκαλύπτουν ότι η επιφάνεια του Άρη δεν είναι επικίνδυνα ραδιενεργή, όπως εκτιμούσαν οι επιστήμονες, λόγω της λεπτής του ατμόσφαιρας.

Σύμφωνα με την "Τhe register", το εύρημα αυτό δεν εξαλείφει τους κινδύνους της ακτινοβολίας, καθώς κατά την διάρκεια μιας ηλιακής καταιγίδας, τα υψηλά επίπεδα μπορούν να αποβούν μοιραία για τους μελλοντικούς επισκέπτες του Άρη. 

Ακόμα ένας παράγοντας - ο οποίος είναι σημαντικός για μία ενδεχόμενη ανθρώπινη επίσκεψη στον Άρη - είναι το νερό καθώς όπως όλα δείχνουν το Curiosity ανακάλυψε ότι τα αποθέματα νερού στον πλανήτη μπορεί να είναι περισσότερα από όσα υπολόγιζαν οι ειδικοί.

Σε περίπτωση που υπάρχουν ικανοποιητικές ποσότητες νερού, οι μελλοντικοί αστροναύτες θα μπορούν να παράγουν καύσιμα για το διαστημικό τους όχημα ή ακόμα και οξυγόνο για τις φιάλες τους. 


Η ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσκεψη του ανθρώπου στον Άρη μπορεί να βρίσκεται ακόμη μακριά όμως όλες οι ενδείξεις δείχνουν πως τελικά δεν είμαστε μονοί μας στο διάστημα, καθώς το νερό αυξάνει τις πιθανότητες ύπαρξης εξωγήινων μικροβίων.


Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής
http://www.zougla.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)