Βιομεθάνιο από οργανικά απόβλητα δίνει θέρμανση σε 56 χιλ. νοικοκυριά – “ξεκουράζει” χωματερές !!! (Video)

Θέρμανση σε περίπου 56.000 νοικοκυριά στην Κομητεία του Ντόρσετ της νοτιοδυτικής Αγγλίας θα παράσχει η πρώτη μεγάλη, εμπορικά εκμεταλλεύσιμη μονάδα βιομεθανίου που θα συνδεθεί με το δίκτυο στη Μεγάλη Βρετανία.

Η μονάδα αναερόβιας χώνευσης Rainbarrow Farm την οποία λειτουργεί η JV Energen αποτελεί κοινή εταιρεία (joint venture) μεταξύ αγροτών της περιοχής και του Δουκάτου της Κορνουάλης και θα παράσχει ανανεώσιμο αέριο στο χωριό Πάουντμπερρυ.

Ως πρώτη ύλη θα χρησιμοποιούνται 40.000 μετρικοί τόνοι οργανικής ύλης ετησίως για την παραγωγή βιοαερίου το οποίο θα διοχετεύεται απευθείας στο κεντρικό δίκτυο παροχής φυσικού αερίου. Την πρώτη ύλη θα παρέχουν τοπικές εταιρείες και φάρμες όπως η Dorset Cereals και η Express Potatoes.

Η μονάδα θα παράγει βιομεθάνιο το οποίο σχηματίζεται κατά την αποσύνθεση οργανικής ύλης υπό αναερόβιες συνθήκες. Το βιομεθάνιο έχει χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και αναβαθμίζεται σε καθαρό μεθάνιο και μοιάζει πολύ με το φυσικό αέριο.
Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Μη-Βρώσιμων Καλλιεργειών της Βρετανίας, η αναερόβια χώνευση μπορεί να συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και στην ενίσχυση των εσόδων από παραγωγή ενέργειας.

Εκτός από βιοαέριο, η διαδικασία παράγει ως υποπροϊόν χωνευμένο υλικό (digestate), ένα υγρό προϊόν που περιέχει θρεπτικά συστατικά για φυτά και οργανικούς χυμούς που μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως λίπασμα.

Παράλληλα, η αναερόβια χώνευση παρέχει μια περιβαλλοντικά φιλική επιλογή εναπόθεσης απορριμμάτων σε αγρότες και εταιρείες επεξεργασίας τροφίμων περιορίζοντας τα οργανικά υπολείμματα πουν καταλήγουν στις χωματερές.

Στην περίπτωση του Rainbarrow, ο χωνευτής θα τροφοδοτείται από 24.000 μετρικούς τόνους αραποσίτου, 10.000 μετρικούς τόνους γρασιδιού, 4.000 μετρικούς τόνους υπολειμμάτων πατάτας και μικρές ποσότητες απορριμμάτων σοκολάτας και μούσλι.

Θα παράγει δε 859 κυβικά μέτρα βιοαερίου κάθε ώρα καθώς και 23.000 μετρικούς τόνους υγρού και 8.000 στερεού χωνευμένου υλικού ετησίως.
http://www.econews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)