Αθήνα: Στον εισαγγελέα 35χρονος που είχε φακελώσει 9 εκατομμύρια πολίτες !!!

Τα προσωπικά στοιχεία περίπου εννέα εκατομμυρίων πολιτών είχε στην κατοχή του ένας 35χρονος, ο οποίος συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από έρευνες που ξεκίνησαν έπειτα από καταγγελία υπαλλήλου της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ότι άγνωστο άτομο κατέχει παράνομα, σε ψηφιακή μορφή, μεγάλο αριθμό αρχείων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
 

Όπως διευκρίνισε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Δημήτρης Γεωργατζής, «στα συγκεκριμένα ηλεκτρονικά αποθηκευτικά μέσα εντοπίστηκαν σε ψηφιακή μορφή αρχεία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, με καταχωρήσεις για πάνω από 9.000.000 εγγραφές και συγκεκριμένα καταστάσεις με στοιχεία ταυτότητας, ΑΦΜ, αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων, καθώς και διευθύνσεις κατοικιών των αναγραφομένων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος, που ασχολείται με το μάρκετινγκ και είναι άριστος γνώστης των Η/Υ, κατάφερε να καταγράψει κρίσιμα οικονομικά στοιχεία πέραν των διευθύνσεων διαμονής, ταυτότητας, φύλου, ΑΜΚΑ, ηλικίας, όπως στοιχεία για δάνεια, οφειλές, καταθέσεις και περιουσιακά στοιχεία, ενώ θεωρείται πολύ πιθανό να μεταβίβαζε όλα αυτά τα στοιχεία σε εταιρίες. 


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Χρήστο Μανούρα, «η προέλευση και η τυχόν διαχείριση των αρχείων αυτών από τον συλληφθέντα διερευνάται, όπως και το ενδεχόμενο παραχώρησής τους, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν έναντι χρηματικής αμοιβής».
 

Ένα στοιχείο που αξιολογείται ως ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως εξετάζεται το σενάριο τα δεδομένα να εκλάπησαν από το υπουργείο Οικονομικών και αφορούν φορολογικές καταστάσεις, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του συλληφθέντος στην «αρπαγή» απόρρητων αρχείων πριν από μερικές εβδομάδες, πάλι από το ίδιο υπουργείο. 

Μάλιστα εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπήρχε και συνεργός του 35χρονου, χωρίς όμως να έχουν γίνει περισσότερα στοιχεία γνωστά.
 

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισαν τα ψηφιακά ίχνη του 35χρονου και αυθημερόν έγινε έρευνα στο σπίτι του αλλά και σε εταιρία όπου εργάζεται και όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος χωρητικότητας 300 giga bites και τρεις εσωτερικοί, επίσης μεγάλης χωρητικότητας, με τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών.

Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παραβίαση των νομικών διατάξεων περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.


http://www.express.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)