Δημοσιοποιήθηκε η έκθεση για τη Φουκουσίμα !!!

Tepco και ρυθμιστικές αρχές υπεύθυνες για το δυστύχημα.

 

Λανθασμένοι χειρισμοί από την εταιρία Tokyo Electric Power και έλλειψη προετοιμασίας από τις ρυθμιστικές αρχές βλέπει η έκθεση σχετικά με το πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα.

Η εταιρία Tokyo Electric Power και οι κρατικές ρυθμιστικές αρχές «ήταν πεπεισμένες ότι γεγονότα που ξεπερνούν τις εικασίες τους δεν πρόκειται να συμβούν», σύμφωνα με την τελική έκθεση της επιτροπής έρευνας για το ατύχημα στην Φουκουσίμα.
 

«Δεν γνώριζαν ότι τα μέτρα αποφυγής της χειρότερης κατάστασης ήταν επι της ουσίας διάτρητα», κατέληξε η δεκαμελής επιτροπή η οποία ορίστηκε από την κυβέρνηση. Η επιτροπή κάλεσε την κυβέρνηση και τη διαχειρίστρια εταιρία να συνεχίσει την έρευνα για το αν οι ζημιές στο εργοστάσιο προκλήθηκαν από τον σεισμό ή από το τσουνάμι που ακολούθησε.

Η επιτροπή δημοσιοποίησε μια προκαταρκτική έκθεση το Δεκέμβριο στην οποία κατήγγειλε την κυβέρνηση και την ιδιωτική εταιρία που διαχειριζόταν το εργοστάσιο των έξι αντιδραστήρων. Διαπίστωσε ότι οι αρμόδιες αρχές και Tepco ήταν απροετοίμαστες για μια καταστροφή τόσο μεγάλη όσο ο σεισμός των 9 βαθμών και το τσουνάμι που ακολούθησε.

Ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών ήταν ανεπαρκής και εφαρμόστηκε πλημμελώς, αποφάνθηκε η επιτροπή τον Δεκέμβριο, της οποίας προήδρευσε ο Γιοτάρο Χαταμούρα, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Τόκιο.

 

http://www.newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)