Σαν Σήμερα - Bonnie Tyler !!!

Η Μπόνι Τάιλερ (αγγλ. Bonnie Tyler - αληθινό όνομα Gaynor Hopkins), γεννημένη στις 8 Ιουνίου του 1951 στο Σκιούεν του Νιθ, είναι Ουαλή τραγουδίστρια.

Είναι γνωστή για τη χαρακτηριστικά δυνατή και βραχνή φωνή της.

Το 1975 έκανε το δισκογραφικό της ντεμπούτο με το single My, My honeycomb για την RCA Records, το οποίο όμως δεν μπήκε στα charts.

 Το δεύτερο της single Lost in France, μπήκε στο τοπ-τεν των βρετανικών pop charts. Η επιτυχία του δεύτερου single την οδήγησε στο πρώτο της προσωπικό άλμπουμ, το The world starts tonight, το 1977. Το άλμπουμ είχε μέτρια αποδοχή απο το κοινό, αρκετή όμως για να οδηγήσει την καλλιτέχνιδα σε Ευρωπαϊκή περιοδία. 

Λίγο πριν την κυκλοφορία του άλμπουμ, υπέστει σε εγχείρηση φωνητικών χορδών και παρά τις συμβουλές του γιατρού της μίλησε πριν θεραπευτεί πλήρως, δίνοντας στην φωνή της μια χαρακτηριστική βραχνή χροιά. 
Αυτό έκανε πολλούς να πιστέψουν οτι η καριέρα της σαν τραγουδίστρια είχε τελειώσει. Όπως αποδείχτηκε όμως με το επόμενο single της, το It's a heartache (1978), μπήκε ξανά στα charts, αυτή την φορά στο νούμερο 4 του UK pop charts και στο νούμερο 3 του US pop charts. Το επόμενο τραγούδι της, Sitting on the edge of the ocean, κέρδισε τον δέκατο διαγωνισμό τραγουδιού της Yamaha, στο Τόκυο της Ιαπωνίας.

Το 1982, υπογράφει με την CBS και τον επόμενο άλμπουμ της, το Faster than the speed of the night (1983), ήταν και ο μεγαλύτερος θρίαμβος της. Το άλμπουμ περιείχε το single Total eclipse of the heart, του συνθέτη Τζίμ Στάινμαν, που έμεινε στο νούμερο 1 στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο για τέσσερις εβδομάδες ταυτόχρονα. 
Το τραγούδι έφτασε στο νούμερο 1 πολλών χωρών στην Ευρώπη, την Ασία και την Ωκεανία. Το ίδιο το άλμπουμ πήγε αμέσως στο νούμερο 1 των charts στη Μεγάλη Βρετανία, κάνοντας την Μπόνι Τάιλερ την πρώτη γυναίκα καλλιτέχνη που το άλμπουμ της πήγε κατ' ευθείαν στην κορυφή, χαρίζοντας της έτσι και ένα ρεκόρ Γκίνες.

Το 1984 κέρδισε το βραβείο Γκράμι καλύτερης ροκ τραγουδίστριας και προτάθηκε και για το βραβείο Γρκάμι καλύτερης τραγουδίστριας, για το τραγούδι Here she comes, τραγουδι που συμπεριλαμβάνονταν στο soundtrack της επανέκδοσης του φιλμ Metropolis την ίδια χρονιά. 
Το 2003 η καρίερα της ξαναζωντανεύει, αυτή την φορά με μια διασκευή σε ένα δικό της τραγούδι. Το Total eclipse of the heart διασκευάζετε στα γαλλικά με τον τίτλο Si demain από την Καρίν Αντόν και η Τάιλερ συμμετέχει σε μια γαλλο-αγγλική έκδοση της μεγαλύτερης επιτυχίας της. 

Το τραγούδι εκτινάσετε στο νούμερο 1 στη Γαλλία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, την Πολωνία, την Τσεχία, την Ανδόρρα και τον Λίβανο ενώ σκαρφαλώνει πολύ ψηλά και σε πολλές ακόμα χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Μεγάλης Βρετανίας, σχεδόν 15 χρόνια μετά την τελευταία της επιτυχία.

Σχόλια

Ο χρήστης Cloudy είπε…
Oh ja, ich mag sie gerne hören, diese rauschige Stimme, kraftvoll und unverwechselbar. Eine tolle Sängerin!


Lieben Gruß
CL

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)