Έντομο-δολοφόνος σκοτώνει για… καμουφλάζ !!! (video)

Το έντομο που βλέπετε δικαίως ονομάζεται «bug asassin», κοινώς «έντομο δολοφόνος», αφού διαπράττει αρκετές «δολοφονίες» μυρμηγκιών, τα οποία, όμως, δεν χρησιμοποιεί ως… μεσημεριανό γεύμα, αλλά τα μεταφέρει στην πλάτη του σαν καμουφλάζ, για να μη γίνει το ίδιο… γεύμα για τους εχθρούς του!
Το εν λόγω έντομο χρειάζεται περίπου 20 μυρμήγκια τη μέρα στην… πλάτη, τα οποία λειτουργούν από ό,τι λένε οι επιστήμονες ως άριστος μηχανισμός άμυνας προκειμένου να γλιτώσει το ίδιο από τους επίδοξους «δολοφόνους του», κυρίως τις αλτικές αράχνες.
Ο φωτογράφος Hock Ping Guek από τη Μαλαισία απαθανάτισε στο φακό του ακριβώς αυτή την καταπληκτική στρατηγική που χρησιμοποιούν τα έντομα-δολοφόνοι για να καμουφλαριστούν.
 
 «Η συμπεριφορά τους αυτή είναι πράγματι συναρπαστική. Περιμένουν υπομονετικά τη λεία τους και τους επιτίθενται με ένα ένζυμο που εκκρίνουν. 

Στη συνέχεια τα… πιπιλίζουν μέχρι να αποξηρανθούν! Τέλος, τοποθετούν τα νεκρά θύματά τους στην πλάτη και… εξαφανίζονται!», λέει ο φωτογράφος.

Κι αν οι εικόνες σας φαίνονται… τρομακτικές, αξίζει να σημειώσω ότι το μέγεθος των εντόμων-δολοφόνων δεν ξεπερνά το 1 εκατοστό. Όσο για το ύψος; Ε, αυτό εξαρτάται κάθε φορά από το μέγεθος του… φορτίου! 
http://perierga.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)