Howard Carter: Η Google τιμά την 138η επέτειο γέννησης του !!! (video)

Ένα γραφικό όπου ο Howard Carter θαυμάζει τους αρχαίους αιγυπτιακούς θησαυρούς και μας θυμίζουν την συμβολή του στην αρχαιολογία καθώς το όνομά του συνδέθηκε με την ανακάλυψη του τάφου του Τουταγχαμών και το απίστευτα πλούσιο περιεχόμενό του.

Ηταν τόσο βέβαιος ότι κάπου στην έρημο βρισκόταν ο τάφος του Τουταγχαμών πού έσκαβε, επί πέντε ολόκληρα χρόνια, βοηθούμενος οικονομικά από τον Λόρδο Carnarvon χωρίς να ανακαλύπτει τίποτα.

Η επιμονή του όμως τον έφερε, μαζί με την ομάδα του, μπροστά σε κρυμμένα σκαλοπάτια που οδηγούσαν σε μία σφραγισμένη πύλη με χαραγμένο το όνομα του Τουταγχαμών.

Σκάβοντας με μία σμίλη που του είχε χαρίσει η γιαγιά του όταν ήταν 17 ετών και αφού κατάφερε να ανοίξει την πύλη ρωτήθηκε από τον λόρδο Carnarvon:"Βλέπεις τίποτα?", και ο Carter  απάντησε με τα διάσημα λόγια: "Yes, wonderful things." ("Ναι, υπέροχα πράγματα."). 

Ο πρώτος άνθρωπος που με επιμονή και υπομονή κατάφερε να φέρει στην επιφάνεια 5.398 αντικείμενα που ήταν θαμμένα 33 ολόκληρους αιώνες και που φυσικά πέρασαν χρόνια μέχρι που να καταγραφούν και να τεκμηριωθούν όλα.

Στα αντικείμενα αυτά μπορεί κανείς να δει πραγματικά κάθε πλευρά της αιγυπτιακής ζωής, από όπλα και άρματα μέχρι, σπόρους, είδη διατροφής, οικιακά αντικείμενα, μουσικά όργανα, ρούχα, κοσμήματα και καλλυντικά.

Ο Howard Carter γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 9 Μαΐου του 1874 και πέθανε στις 2 Μαρτίου του 1939, επτά χρόνια μετά το τέλος της ανασκαφής του και, δυστυχώς, χωρίς να μπορέσει να δημοσιεύσει, πλήρως, τα ευρήματά του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)