Χωρίς υποστήριξη για αναπαραγωγή δίσκων DVD τα Windows 8 !!!

Η Microsoft έδωσε στη δημοσιότητα κάποια επιπλέον στοιχεία για τα επερχόμενα Windows 8

Η ανακοίνωση περιλαμβάνει και μια παράγραφο, η οποία εκ πρώτης όψεως προκαλεί σοκ. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι τελικά τόσο άσχημα όσο ακούγονται.

Πιο συγκεκριμένα, τα Windows 8 στις βασικές τους εκδόσεις δε θα δίνουν τη δυνατότητα για αναπαραγωγή (ούτε βέβαια για εγγραφή) δίσκων DVD

Για να μπορέσει κάποιος να παίξει τα δισκάκια του σε έναν υπολογιστή με Windows 8 θα πρέπει να αγοράσει το Pro Pack ή το Media Center Pack, δηλαδή ένα επί πληρωμή add-on του λειτουργικού! 
Η Microsoft δικαιολογεί την απόφασή της λέγοντας ότι θα έπρεπε να πληρώσει μεγάλα ποσά για δικαιώματα, προκειμένου να συμπεριλάβει την υποστήριξη DVD σε όλες τις εκδόσεις των Windows.

Στην πράξη, βέβαια, τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά. Τα DVD drives συνοδεύονται από το αντίστοιχο software με τους drivers, το οποίο προσθέτει τη δυνατότητα αναπαραγωγής και εγγραφής στα Windows. 

Ακόμα κι αν το drive δε συνοδεύεται από software, ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα multimedia -όπως, π.χ., ο VLC player- αναλαμβάνει να εγκαταστήσει τα απαραίτητα αρχεία.

Εδώ που τα λέμε, τα DVD θα αποτελούν σύντομα παρελθόν και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα αντικατασταθούν από τα Blu-ray ή από κάποιο άλλο optical disc format

Από αυτή την άποψη, η απόφαση της Microsoft δεν είναι παράλογη, αν και μάλλον θα έπρεπε να την υλοποιήσει στα Windows 9.

Πηγή: theverge
http://e-pcmag.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)