Συντρίμια από το τσουνάμι της Ιαπωνίας φτάνουν στην Αμερική !!!

Αλιευτικά είδη, έπιπλα, μπάλες ποδοσφαίρου και σκάφη, είναι ...κάποια μόνο από τα συντρίμια
που έχουν ταξιδέψει στον Ειρηνικό από το τσουνάμι της Ιαπωνίας πολύ πιο σύντομα από το αναμενόμενο, ενώ χιλιάδες τόνοι αναμένεται να ξεβραστούν στις ακτές της Βόρειας Αμερικής φέτος.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα πιο ελαφριά αντικείμενα άρχισαν να προσεγγίζουν τις ακτές τον περασμένο Νοέμβριο ή Δεκέμβριο. Τα υπόλοιπα είναι εξαπλωμένα σε χιλιάδες μίλια ωκεανού, ίσως κοντά στα βόρεια νησιά της Χαβάης.

Πιθανότατα το 95% του όγκου των συντριμμιών να μην φθάσει ποτέ στην ξηρά, καθώς προορίζεται να καταλήξει σε ένα στρόβιλο με πλαστικά που επιπλέουν, γνωστό και ως «μπάλωμα απορριμμάτων» του Β. Ειρηνικού. 

Το υπόλοιπο 5% υπολογίζεται ότι θα πλησιάσει τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ και του Καναδά τον Οκτώβριο. Κανείς δεν περιμένει να ξυπνήσει ένα πρωί σε ένα τσουνάμι σκουπιδιών. « Δεν πρόκειται να στέκεσαι σε μια παραλία, ατενίζοντας τον ορίζοντα και να δεις έναν τοίχο από συντρίμμια να φθάνει», αναφέρει ο Nicholas Mallos, εμπειρογνώμονας για τα θαλάσσια συντρίμμια στην Ωκεάνια Συντήρηση. 

Ωστόσο, ήδη υπάρχουν κάποια παράξενα ευρήματα. Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε ένα container, που περιείχε μια -σκουριασμένη πια- Harley-Davidson μοτοσικλέτα, καθώς και ένα σετ από μπαστούνια του γκολφ. Μόλις ένα μήνα πριν, μια μπάλα ποδοσφαίρου ξεβράστηκε σε νησάκι της Αλάσκας, που όπως αποδείχτηκε άνηκε στον 16χρονο Misaki Murakami από την Ιαπωνία. 

Αξιωματούχοι της Ουάσιγκτον διέταξαν την ανάρτηση αφισών που ενημερώνουν και συμβουλεύουν τους πολίτες, για το τι ενδέχεται να φθάσει στις παραλίες τους, από κοινά απορρίμματα έως μεταλλικά κουτιά που πιθανόν να περιέχουν εντομοκτόνα και εγκαταλελειμμένα πλοία. 


Κανείς δεν ξέρει ακριβώς τί μπορεί να καταλήξει στην αμερικανικές ακτές. Ένα όμως είναι σίγουρο...κομμάτια από τις κατεστραμμένες ζωές των κατοίκων της Ιαπωνίας πλέουν πια στον ωκεανό. 

http://24wro.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)