Βουλευτικές εκλογές 2012: Στις κάλπες το σημερινό logo της Google !!!

Στις βουλευτικές εκλογές 2012 είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google. Με ελληνικές σημαίες και ψηφοδέλτιαστα χέρια και το σκίτσο της Google πηγαίνει σήμερα στις κάλπες!

Να θυμίσουμε ότι η ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών του Εθνικού Κοινοβουλίου θα ξεκινήσει στις 7 το πρωί και θα λήξει στις 19:00 το απόγευμα.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες που:

* Έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί μέχρι και το έτος 1991).
* Είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο δήμου ή κοινότητας της χώρας. Δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, μέσα από την ιστοσελίδα «ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ» (http://www.ypes.gr/Services/eea/eea.htm) υπάρχει ενημέρωση για τα εκλογικά τμήματα που ψηφίζει ο καθένας. 
Πόσους σταυρούς προτίμησης βάζουμε:

Κάθε εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ υποψηφίων, σημειώνοντας σταυρό δίπλα στο όνομα του υποψηφίου στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού.

Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από ένας μέχρι και τρεις βουλευτές, βάζουμε έναν σταυρό. Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από τέσσερις έως και επτά βουλευτές, βάζουμε μέχρι δύο σταυρούς. Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από οκτώ έως και δώδεκα βουλευτές, βάζουμε μέχρι τρεις σταυρούς. Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται περισσότεροι από δεκατρείς βουλευτές, βάζουμε μέχρι τέσσερις σταυρούς.

Πληροφορίες για τους ετεροδημότες:

Οι ετεροδημότες ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους, τους συνδυασμούς και τους υποψηφίους της εκλογικής περιφέρειας, στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους της οποίας είναι εγγεγραμμένοι. Ανάλογα με τον αριθμό των ετεροδημοτών μπορούν να συσταθούν αμιγή ή μεικτά εκλογικά τμήματα.

Αμιγή εκλογικά τμήματα συνιστώνται, όταν ο αριθμός των ετεροδημοτών που προέρχονται από την ίδια βασική εκλογική περιφέρεια είναι μεγάλος. Μεικτά εκλογικά τμήματα συνιστώνται, όταν ο αριθμός των ετεροδημοτών από διάφορες βασικές εκλογικές περιφέρειες είναι μικρός.

Προϋπόθεση για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός τους αποτελεί η εγγραφή, σε όλη την εφετειακή περιφέρεια του τόπου διαμονής τους, τουλάχιστον 40 ετεροδημοτών προερχόμενων από την ίδια βασική εκλογική περιφέρεια. Για πληροφορίες και βοήθεια σχετικά με το πού ψηφίζουν οι ετεροδημότες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 210.33.02.411 και 210.33.01.106.

Μαρία Ζ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)