Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα είναι (σχεδόν) εδώ !!! (Video)

Πολύ σύντομα, ίσως η έκφραση «πετάχτηκα κάπου με το αυτοκίνητο» να γίνει πραγματικότητα. Οι κατασκευαστές ιπτάμενων αυτοκινήτων δουλεύουν εντατικά για να τελειοποιήσουν τα μοντέλα που εκτός από την γη θα μπορούν να κυκλοφορούν και στον αέρα, με πιο πρόσφατη άφιξη το PAL-V ONE, την παρθενική πτήση του οποίου μπορείτε να δείτε στο παρακάτω video.

Στο έδαφος, το μικρό όχημα κινείται όπως ένα κανονικό τρίκυκλο (φυσικά στην πιο εξελιγμένη του μορφή), αλλά όταν βρεθεί σε ανοιχτό χώρο, μπορεί να ξεδιπλώσει την ουρά και τους περιστρεφόμενους έλικές του και, ιδού, ένα αυτοσχέδιο… ελικόπτερο.



Για την ακρίβεια, πρόκειται για «γυροκόπτερο», καθώς η ώθηση δίνεται από την προπέλα αντί του έλικα. Το συγκεκριμένο όχημα μπορεί να πετάξει μέχρι τα 4.000 πόδια, υψόμετρο όχι τόσο μεγάλο ώστε να χρειάζεται να συμμορφώνεται με τα προγράμματα της εναέριας κυκλοφορίας.
Ακόμη, βέβαια, δεν είναι εμπορικά διαθέσιμο, αλλά όλα δείχνουν ότι ο συγκεκριμένος τομέας ερευνών και ανάπτυξης νέων τεχνολογιών κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. 
Το ίδιο άλλωστε αποδεικνύει άλλο ένα μοντέλο ιπτάμενου αυτοκινήτου που τελειοποιείται. Πρόκειται για το Transition της Terrafugia, που θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτων της Νέας Υόρκης. Όπως θα δείτε στο παρακάτω video, το συγκεκριμένο όχημα διαφέρει από το PAL-V, καθώς χρησιμοποιεί φτερά για την απογείωσή του και συμβατική βενζίνη για να κινηθεί. 


lookit.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)