Στα 18 της έμαθε ότι παντρεύτηκε πριν από...17 χρόνια !!!

Στην Ινδία η απίστευτη αυτή ιστορία...
Πριν από 17 χρόνια η Λάξμι Σαργκάρα, ηλικίας ενός έτους «παντρεύτηκε» τον 3χρονο Ράκες, καθώς οι οικογένειές τους είχαν συμφωνήσει τα παιδιά να ζήσουν μαζί μόλις ενηλικιωθούν. Μόνο που είχαν ξεχάσει να ενημερώσουν τη «νύφη».

Έτσι, μόλις η Λάξμι έκλεισε τα 18, η οικογένειά της, τής ανακοίνωσε ότι πρέπει να πάει να ζήσει με το σύζυγό της, όπως προστάζει η παράδοση. Όπως ήταν φυσικό, η κοπέλα αρνήθηκε να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής της με κάποιον που δεν είχε επιλέξει η ίδια και ούτε καν γνώριζε, αλλά όταν το είπε στους γονείς της, εκείνοι αρνήθηκαν.
 
Η 18χρονη όμως, δεν το έβαλε κάτω ζήτησε τη συμβουλή ενός κοινωνικού λειτουργού, ο οποίος είναι επικεφαλής οργάνωσης που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των παιδιών στην Ινδία. Ο ίδιος αποφάσισε να μιλήσει στους γονείς και τα «πεθερικά» της Λάξμι και τελικά τους έπεισε ότι ο γάμος δεν ισχύει. Ο γάμος ακυρώθηκε και τυπικά από ινδικό δικαστήριο την Τρίτη, κι έτσι η κοπέλα μπορεί πλέον να ζήσει μια φυσιολογική ζωή.
 
Σημειώνεται ότι αν και ο γάμος μεταξύ παιδιών έχει τεθεί εκτός νόμου στην Ινδία εδώ και πολλά χρόνια, πολλές οικογένειες συνεχίζουν αυτή την παράδοση, με τη Λάξμι να είναι το πρώτο παράδειγμα παιδιού που ζητά την ακύρωση του γάμου της.
iefimerida.gr
cretalive.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)