Πόσα sms στέλνει καθημερινά ένας μέσος έφηβος;

Ύστερα από μια νέα έρευνα που διεξάχθηκε από το Pew Internet & American Life Project, οι έφηβοι φαίνεται να ανταλλάζουν πιο πολλά γραπτά μηνύματα από ποτέ με το κινητό τους τηλέφωνο. 

Η έρευνα έδειξε πως ο αριθμός των μηνυμάτων αυξήθηκε κατακόρυφα ιδιαίτερα στα αγόρια, τους μεγάλους εφήβους και στους Αφροαμερικανούς. 

Η μελέτη εξέτασε τη συμπεριφορά περίπου 800 εφήβων ηλικίας 12 έως 17 ετών, κατά τη διάρκεια τριών τμημάτων έρευνας μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου 2011 και μια σειρά από ομάδες εστίασης που αφορούσαν 57 άτομα ηλικίας 12 έως 19 ετών. 
Οι έφηβοι κατά μέσο όρο, στέλνουν 60 μηνύματα την ημέραέναντι 50 το 2009Η αύξηση αυτή οφείλεται ως επί το πλείστον στους εφήβους ηλικίας 14-17 ετών. Ο διάμεσος των γραπτών μηνυμάτων από 60 την ημέρα έφτασε στον αριθμό των 100 μηνυμάτων για το 2011. 

Ένα εξίσου ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας, είναι πως τα κορίτσια κρατούν τα ηνία της αποστολής των γραπτών μηνυμάτων. Ο μέσος όρος τους είναι 100 γραπτά μηνύματα την ημέρα, έναντι 50 για τα αγόρια. Αν κι η διαφορά είναι εμφανής, τα αγόρια στέλνουν περισσότερα sms απ' ότι έστελναν πριν από 2 χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2009, έστελναν 30 sms την ημέρα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του mashable. 

Η αποστολή γραπτών μηνυμάτων είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος επικοινωνίας στους εφήβους. Το 63% δηλώνει πως στέλνει sms σε καθημερινή βάση, ενώ μόνο το 39% τηλεφωνεί με την ίδια συχνότητα. Επίσης 29% των εφήβων επικοινωνούν καθημερινά μέσω των κοινωνικών δικτύων, ενώ μόλις ένα 6% μέσω e-mail.

http://www.lifo.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)