"Στενή" επαφή της Γης με αστεροειδή !!!

Ξυστά ...
από τον πλανήτη μας θα περάσει ένας αστεροειδής. Οι επιστήμονες, διαβεβαίωσαν τους πάντες πως δεν θα υπάρξει κάνενα πρόβλημα. Εντύπωση κάνει πάντως πως κανένας δεν τον πήρε χαμπάρι νωρίτερα.  

Ο αστεροειδής ανακαλύφθηκε τον προηγούμενο μήνα από αστρονόμους στη νότια Ισπανία. Η τροχιά του γύρω από τον Ήλιο μοιάζει με αυτή της Γης και πραγματοποιεί στενές προσεγγίσεις στον πλανήτη μας δύο φορές κατά την εκτέλεση μιας πλήρους περιφοράς του.

Ερευνητές που παρακολουθούν την πορεία του αστεροειδή 2012 DA14 αναφέρουν ότι θα πλησιάσει μεν κοντά στη Γη αλλά δεν θα μας απειλήσει. 

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των επιστημόνων ο 2012 DA14 θα περάσει σε απόσταση 24 χιλιάδων χλμ από τον πλανήτη μας στις 15 Φεβρουαρίου του 2013.

Διαστημική πυρηνική βόμβα

Ο 2012 DA14 είναι ένας σχετικά μικρός διαστημικός βράχος μήκους 50 μέτρων. Την πορεία του παρακολουθεί τον τελευταίο καιρό ομάδα αστρονόμων στο Παρατηρητήριο La Sagra Sky Survey στην Ισπανία που διαθέτει ειδικά όργανα και συστήματα παρατήρησης μικρού μεγέθους αστεροειδών και κομητών. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν ο 2012 DA14 έπεφτε στη Γη θα προκαλούσε καταστροφή ανάλογη με εκείνη της μεγαλύτερης σε ισχύ πυρηνικής βόμβας που έχει κατασκευάσει ο άνθρωπος. Υπολογίζουν ότι θα μπορούσε να καταστρέψει ολοσχερώς μια περιοχή ανάλογη με αυτή στην οποία εκτείνεται το Λονδίνο.

Η επιστημονική κοινότητα οργανώνεται ώστε να εντοπίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα μικρομεσαίοι αστεροειδείς. Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν περί τους 500 χιλιάδες μικροί αστεροειδείς με διάμετρο μέχρι 30 μέτρα που κυκλοφορούν στη διαστημική μας γειτονιά οι οποίοι πρέπει να εντοπιστούν και να χαρτογραφηθούν αφού δεν αποκλείεται κάποιος από αυτούς να αποτελέσει κάποτε πραγματική απειλή για τη Γη.


ΠΗΓΗ: tovima.gr
http://www.real.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)