Προσοχή στην καρδιά σας στις 26, 27 και 28 Μαρτίου !!!

Σαν να μην έφτανε που από τις 25 Μαρτίου θα χάσουμε πολύτιμο ύπνο αφού τα ρολόγια θα πάνε μπροστά μία ώρα, ειδικοί σπεύδουν να προειδοποιήσουν ότι η συγκεκριμένη αλλαγή μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνη για την καρδιά.

Όπως ανακοίνωσε ο Τομέας Καρδιαγγειακών Νοσημάτων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα, στο Μπέρμιγχαμ, οι τρεις πρώτες εργάσιμες ημέρες έπειτα από την αλλαγή της ώρας είναι κρίσιμες για την καρδιά, διότι σχετίζονται με αύξηση κατά 10% του κινδύνου εκδηλώσεως εμφράγματος.

Αντιθέτως, η αλλαγή της ώρας τον Οκτώβριο, όταν τα ρολόγια πάνε μία ώρα πίσω, μειώνει κατά 10% τον κίνδυνο αυτό.

Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από σουηδική μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε πριν από λίγα χρόνια και πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Ιδρύματος Καρολίνσκα και του Εθνικού Συμβουλίου Υγείας & Ευεξίας (NBHW) της Σουηδίας.

Όπως είχαν γράψει οι επιστήμονες στην «Ιατρική Επιθεώρηση της Νέας Αγγλίας» (NEJM), είχαν συγκρίνει τη συχνότητα του οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου τις επτά πρώτες ημέρες από την αλλαγή της ώρας (θερινή ή χειμερινή) με εκείνη τις 15 ημέρες πριν από την αλλαγή και 15 ημέρες μετά.

Ως βάση δεδομένων χρησιμοποίησαν το Σουηδικό Μητρώο Εμφραγμάτων, στο οποίο καταγράφονται από το 1987 αναλυτικά όλα τα εμφράγματα στη χώρα αυτή.

Γιατί όμως κινδυνεύει κανείς περισσότερο από Δευτέρα έως Τετάρτη και όχι τα ξημερώματα της Κυριακής – ανήμερα δηλαδή της αλλαγής της ώρας; Η απάντηση είναι ότι την Κυριακή σπανίως χρειάζεται να ξυπνήσει κανείς χαράματα για να πάει στη δουλειά, λέει ο δρ Μάρτιν Γιανγκ, αναπληρωτής καθηγητής στον Τομέα.
 
περισσότερα:http://www.otherside.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)