Οι προνομιούχοι της κρίσης αγοράζουν σπίτια στην Τουρκία !!!

Λεφτά υπάρχουν και επενδύονται στο εξωτερικό, καθώς πολλοί προνομιούχοι Έλληνες έχουν γίνει οι καλύτεροι πελάτες διεθνών κτηματομεσιτικών γραφείων.
Σύμφωνα με το "Έθνος της Κυριακής", εκατοντάδες Έλληνες προχωρούν σε μαζικές αγορές σπιτιών και επαγγελματικών ακινήτων σε ακριβές περιοχές της Ευρώπης, αλλά και στην Τουρκία, έχοντας μάλιστα το προσωνύμιο "Cash Greeks", δηλαδή Έλληνες που πληρώνουν σε ρευστό.
Το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις τους τελευταίους μήνες, λόγω της έντονης ανησυχίας για χρεοκοπία της Ελλάδας.
Ο Θ. Μπόσδας, διευθύνων σύμβουλος μεγάλου δικτύου μεσιτικών γραφείων, δηλώνει στην εφημερίδα, ότι τα αιτήματα από Έλληνες για αναζήτηση ακινήτων στο εξωτερικό, πολλαπλασιάζονται καθημερινά.
Προσθέτει μάλιστα ότι ενώ στο παρελθόν οι επενδυτές έψαχναν για ακίνητα μεγάλης αξίας, τώρα υπάρχουν και μικροεπενδυτές που απλά θέλουν να "σώσουν" τα χρήματά τους, βγάζοντας τα από την Ελλάδα.

Ποιες χώρες προτιμούν
Όπως αναφέρει το "Έθνος της Κυριακής", οι Έλληνες επενδυτές, αναζητούν την ασφάλεια και γι' αυτό προτιμούν χώρες όπως η Γερμανία, όπου τα ακίνητα προσφέρουν υψηλή απόδοση και νοικιάζονται γρήγορα.
Δημοφιλής επιλογή είναι επίσης η Γαλλία και η Ελβετία, κυρίως για όσους επενδύουν σε πολυτελείς κατοικίες και πανάκριβα σαλέ. Μάλιστα, πρόσφατα Έλληνας επιχειρηματίας αγόρασε κατοικία 100 ετών δίπλα σε λίμνη και δαπάνησε εκατομμύρια ευρώ για να την ανακαινίσει, φέρνοντας μηχανικούς, τεχνίτες και υλικά από την Ελλάδα.
Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά το Λονδίνο, όπου εδώ και πολλά χρόνια Έλληνες επενδύουν εκατομμύρια σε ακίνητα.
Χιλιάδες ακίνητα έχουν αγοραστεί από Έλληνες και στην Τουρκία. Όπως αναφέρει η εφημερίδα υπολογίζεται ότι περίπου 10.000 ακίνητα έχουν περάσει στα χέρια Ελλήνων, με τη ζήτηση να είναι αυξημένη κυρίως στα παράλια της Μικράς Ασίας, όπου πωλούνται διαμερίσματα με θέα στη θάλασσα έναντι 50 χιλιάδων ευρώ.
Τέλος, είναι γνωστό ότι εκατοντάδες βορειοελλαδίτες έχουν αποκτήσει σπίτια στη Βουλγαρία και συγκεκριμένα στο Μπάνσκο, το Μπόροβετς και το Παμπόροβο, λόγω των πολύ χαμηλών τιμών.

Ποιοι είναι
Ασφαλώς ένα ερώτημα που βρίσκεται στα χείλη όλων είναι ποιοι είναι αυτοί που την ώρα που οι περισσότεροι πολίτες βλέπουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται, έχουν τόσα χρήματα για επενδύσεις.
Σύμφωνα με το "Έθνος της Κυριακής", πρόκειται για πολιτικούς, επιχειρηματίες, εφοπλιστές, δημοσιογράφους, έμπορους και καλλιτέχνες, που αγοράζουν σπίτια και εξοχικά, πληρώνοντας από 700.000 μέχρι 1,5 εκατομμύριο ευρώ.
Πρόκειται ουσιαστικά για όσους είχαν πολλά χρήματα στην τράπεζα, όταν ξέσπασε η κρίση, έχοντας την άνεση σήμερα να απαιτούν θυσίες από τον ελληνικό λαό.
Οι επενδυτές που αγοράζουν για να έχουν σταθερό εισόδημα, επενδύουν τα χρήματά τους είτε σε σπίτια που τα ενοικιάζουν αμέσως, είτε σε μεγάλα επαγγελματικά ακίνητα και μεικτές χρήσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)