Σαν σήμερα - Ρόμπερτ Οπενχάιμερ !!!

Ο Ρόμπερτ Οπενχάιμερ (Julius Robert Oppenheimer, 22 Απριλίου 1904 - 18 Φεβρουαρίου 1967) ήταν ένας Αμερικανός θεωρητικός φυσικός, γνωστός κυρίος για τη δουλειά του στην κατασκευή της πρώτης ατομικής βόμβας.

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, όπου και μεγάλωσε, από Εβραίους γονείς. Σπούδασε στα πανεπιστήμια του Χάρβαρντ και Καίμπριτζ. Έγινε καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας. Ασχολήθηκε με τη κβαντική φυσική των υποατομικών σωματιδίων και τις πυρηνικές αντιδράσεις. Εκτός από τη φυσική τον γοήτευε η φιλοσοφία και η γαλλική φιλολογία, ενώ έμαθε και λατινικά, αρχαία ελληνικά και σανσκριτικά.

Έγινε γνωστός για το ρόλο του ως διευθυντής του Σχεδίου Μανχάτταν, την προσπάθεια της κατασκευής του πρώτου πυρηνικού όπλου στο μυστικό εργαστήριο στο Λος Άλαμος στην πολιτεία του Νέου Μεξικού. Ως "πατέρας της ατομικής βόμβας", που είχε ισχύ 18.000 τόνων ΤΝΤ, υποστήριξε την χρησιμοποίησή της, που κατέστρεψε τις ιαπωνικές πόλεις της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι στις 6 και 9 Αυγούστου 1945, στην τελική φάση του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Άλλες εργασίες του είχαν σχέση με τη θεωρητική 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)