Βούτυρο στη μαύρη αγορά στη Νορβηγία !!! (Video)

Έλλειψη βουτύρου στη Νορβηγία; Απίστευτο και όμως αληθινό. Και όχι μόνο αυτό. Το δυσεύρετο πλέον προϊόν πουλιέται στη μαύρη αγορά. Η τιμή του φθάνει ακόμα και τα... 700 ευρώ το κιλό. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι Νορβηγοί είναι σχεδόν απελπισμένοι. Στα ράφια των σουπερμάρκετ δεν υπάρχει ούτε δείγμα βουτύρου. Ούτε ένα γραμμάριο. Κουλουράκια και γενικότερα χριστουγεννιάτικα γλυκά είναι αδύνατον πλέον να παρασκευαστούν.

Σε κάθε κρίση όμως υπάρχουν και οι κερδισμένοι. Ευρηματικοί επιχειρηματίες προσπαθούν να βρουν τρόπους. Όπως για παράδειγμα ένας Ρώσος έμπορος, ο οποίος πάντως είχε την ατυχία να συλληφθεί από την αστυνομία, διότι προσπάθησε να πουλήσει 90 κιλά λίπος, το οποίο υποτίθεται ότι είχε καταψύξει καλά, ως μαγειρικό βούτυρο.

4000 πακετάκια-δώρο από τους γείτονες

Στο δόκανο της αστυνομίας έπεσαν και δυο Σουηδοί, οι οποίοι προσπάθησαν να περάσουν στη Νορβηγία 250 κιλά βούτυρο. Δεν είναι γνωστά τα κίνητρα τους, εάν δηλαδή ήθελαν να βοηθήσουν τους γείτονές τους ή να το πουλήσουν στη μαύρη αγορά. Η αστυνομία υποπτεύεται το δεύτερο.

Η έλλειψη βουτύρου όμως στη Νορβηγία δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Τα σημάδια έλλειψης άρχισαν να εμφανίζονται ήδη από το καλοκαίρι. Οι πολλές βροχοπτώσεις το καλοκαίρι είχαν ως συνέπεια η ποιότητα της τροφής των ζώων να χειροτερεύσει. Και ως αποτέλεσμα αυτού ήταν να χειροτερεύσει και η γαλακτοκομική παραγωγή. Παράλληλα όμως αυξήθηκε κατακόρυφα η ζήτηση του βουτύρου στη Νορβηγία. Σε σχέση για παράδειγμα με τον προηγούμενο Νοέμβριο, η αύξηση ήταν 30%.

Η κυβέρνηση πάντως αποφάσισε για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα να μειώσει τους δασμούς εισαγωγής του βουτύρου κατά 80%, ενώ επιτράπηκε η αύξηση του ορίου παραγωγής γάλακτος. Για τα Χριστούγεννα όμως όλα αυτά δεν αρκούν. Είτε θα πρέπει να πάει κάποιος στα σύνορα να αγοράσει, είτε να προσφύγει στη βοήθεια των γειτόνων. Οι Δανοί συγκέντρωσαν ήδη 4.000 πακετάκια.
greekfinanceforum.com
http://bloglines.gr
<a href='http://video.plasa.msn.com/?mkt=en-id&amp;vid=ec7ba856-38e0-4fc0-ae1d-3b450a66eda7&amp;from=&amp;src=v5:embed::' target='_new' title='Norway butter shortage threatens Christmas treats' >Video: Norway butter shortage threatens Christmas treats</a>

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)