Χάκερ από τη Θεσσαλονίκη, "έσπασαν" λογισμικό τράπεζας, και υπεξαίρεσαν τεράστια ποσά !!!

Πήραν 300 χιλιάδες ευρώ σε μια εβδομάδα, και κατάφεραν να κάνουν συναλλαγές 1,65 εκ ευρώ στο ίδιο διάστημα δυο 21χρονοι .χακερ απο τη Θεσσαλονίκη.Οι δυο νεαροί μαζί με έναν ακόμη συνεργό τους που αναζητείται ,κατάφεραν να διεισδύσουν στα ηλεκτρονικά αρχεία και λογισμικά τράπεζας, και...
ξεκίνησαν εικονικές συναλλαγές, αποσπώντας τεράστια ποσά κάθε μέρα.

Έτσι κατάφεραν σε πέντε μέρες να μεταφέρουν 309.000 ευρώ σε προσωπικούς τους λογαριασμούς, πριν τους εντοπίσει η αστυνομία η οποία σε έρευνα στα σπίτια τους βρήκε και κατάσεχεσε ,δύο φάκελους, που περιείχαν έγγραφα τραπεζών με αναλύσεις λογαριασμών και βεβαιώσεις εκτέλεσης εντολών για χρηματιστηριακές ή έξω-χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Δύο φορητους ηλεκτρονικους υπολογιστές.
Δύο πιστωτικές κάρτες της τράπεζας.
Το χρηματικό ποσό των 11.300 ευρώ, 19.915 δολάρια ΗΠΑ, 10.130 ελβετικά Φράγκα, 1.080 δολάρια Καναδά, 100 δολάρια Αυστραλίας.
Από τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας πρόεκυψε ότι, οι δράστες έχουν επενδύσει μεγάλα χρηματικά ποσά σε μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια, διαφόρων τραπεζών, χωρίς να αιτιολογούν την προέλευση των χρημάτων. Για το λόγο αυτό ενημερώθηκε η Επιτροπή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί το συνολικό ποσό της ηλεκτρονικής απάτης. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)