Καλύτερες ταχύτητες για τους Ευρωπαίους. Φάρμα διακομιστών στη Λαπωνία θα κατασκευάσει το Facebook !!!

Η πρώτη φάρμα διακομιστών του Facebook εκτός των ΗΠΑ θα κατασκευαστεί στη Λαπωνία, λίγο νότια του Αρκτικού Κύκλου. 
Ο νέος κόμβος, που αναμένεται να βελτιώσει την ταχύτητα της υπηρεσίας για τους Ευρωπαίους χρήστες, θα λειτουργεί με πράσινη ενέργεια και θα ψύχεται από τον παγωμένο σουηδικό αέρα, μειώνοντας έτσι τις απαιτήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα.

«Το Facebook έχει περισσότερους χρήστες εκτός των ΗΠΑ παρά εντός. Ήταν καιρός για μας να επεκταθούμε στην Ευρώπη» δήλωσε ο Τομ Φούρλονγκ, υπεύθυνος για τις εγκαταστάσεις της εταιρείας.


Σήμερα, οι 800 εκατομμύρια χρήστες του Facebook εξυπηρετούνται από κέντρα δεδομένων στην Καλιφόρνια, τη Βιρτζίνια και το Όρεγκον, ενώ ένα ακόμα κέντρο βρίσκεται υπό κατασκευή στη Βόρεια Καρολίνα.
 
Το νέο κέντρο θα κατασκευαστεί έξω από την πόλη Λούλεα της Σουηδίας, εκεί όπου η θερμοκρασία του αέρα δεν ξεπερνά τους 25 βαθμούς Κελσίου ακόμα το καλοκαίρι.

Η παράμετρος αυτή είναι σημαντική για μια εταιρεία διαδικτυακών υπηρεσιών, της οποίας το μεγαλύτερο έξοδο είναι ο λογαριασμός του ηλεκτρικού για τη λειτουργία και την ψύξη των διακομιστών.


Στη Λούλεα, τα συστήματα θα ψύχονται με ατμοσφαιρικό αέρα δέκα μήνες το χρόνο, ενώ τα 120 Megawatt ισχύος που απαιτούνται για τη λειτουργία του θα προέρχονται σχεδόν αποκλειστικά από τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια της περιοχής.


Το Facebook δεν αποκαλύπτει τον προϋπολογισμό του έργου, ωστόσο τοπικοί αξιωματούχοι της Λούλεα εκτιμούν το κόστος στα 5 δισ. δολάρια.


Η φάρμα θα είναι πραγματικά τεράστια με συνολικό εμβαδόν 28.000 τετραγωνικά μέτρα.


http://www.tanea.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)