Σαν σήμερα - Chris De Burgh !!!

Ο Chris De Burgh (Christopher John Davison), γεννήθηκε στις 15 Οκτωβρίου του 1948 στο Buenos Aires της Αργεντινής από Bρετανούς γονείς.

Λόγω της εργασίας του πατέρα του, πέρασε την παιδική του ηλικία ταξιδεύοντας σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου, μέχρι που κατέληξε στο Emerald Isle της Ιρλανδίας όπου και μένει ακόμα με την οικογένειά του. Εκεί έμαθε κιθάρα και έδωσε κυριολεκτικά εκατοντάδες συναυλίες μέχρι να αποφασίσει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μουσική.
Σπούδασε γαλλικά και αγγλικά στο Trinity College του Δουβλίνου. Έκανε διάφορα επαγγέλματα -μεταξύ των οποίων υπάλληλος σε fast food, ακόμα και κομμωτής- μέχρι να ξεκινήσει να τραγουδάει σε ένα μικρό music hall.

Λίγο καιρό μετά αποφασίζει να μετακομίσει στο Λονδίνο για να αναζητήσει την τύχη του στη δισκογραφία. Τελικά το 1974, μετά από δύο χρόνια προσπάθειας, κλείνει συμβόλαιο με την εταιρεία A&M. Την ίδια χρονιά κάνει support στην περιβόητη "Crime Of The Century" περιοδεία των Supertramp!

Το πρώτο του άλμπουμ είχε τον τίτλο "Far Beyond These Castle Walls" ενώ η πρώτη του διεθνής επιτυχία ήρθε το 1975 με το "Flying" που έμεινε στο νούμερο 1 των charts της Βραζιλίας για 17 εβδομάδες!

Η μεγαλύτερη επιτυχία του φυσικά είναι το "Lady In Red" που έφτασε στο νούμερο 1 της Μ. Βρετανίας και σε άλλες 24 χώρες και πούλησε παραπάνω από 8 εκατομμύρια αντίτυπα!

Κάποιες από τις καλύτερες στιγμές του είναι: Summer Rain, Spanish Train, Sailor, Don't Pay The Ferryman, Ship To Shore, High On Emotion, Fire On The Water, Missing You, A Woman's Heart, Separate Tables.

Ο Chris De Burgh μετράει στο ενεργητικό του 38 άλμπουμ, έχει πουλήσει περισσότερα από 45 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και έχει δώσει πάνω από 3000 συναυλίες.

Στις Ιουλίου 2006 επισκέφθηκε την Αθήνα, για να δώσει μια συναυλία στο θέατρο Λυκαβηττού. Μια live & acoustic μουσική εμπειρία, που έμεινε αξέχαστη σε όσους παρευρέθησαν.
Είναι παντρεμένος με τη Diane, από το 1977 και ζει στο Enniskerry, County Wicklow στην Ιρλανδία. Έχουν δυο γιους, τους Hubie και Michael, και μια κόρη, τη Rosanna, η οποία κέρδισε τον τίτλο Miss World το 2003 εκπροσωπώντας την Ιρλανδία. 

Είναι φανατικός οπαδός της Liverpool F.C., όπως και η Rosanna, και συχνά παρακολουθούν αγώνες στο Anfield.

http://www.tralala.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)