"Εξοπλιστική" κόντρα με φόντο την Αθήνα !!!

Η προσφορά της Γαλλίας στην Ελλάδα για "κατ' αρχήν δωρεάν" παράδοση 2-4 γαλλικών φρεγατών στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό φέρεται να έχει προκαλέσει δυσφορία στη Γερμανία.

Επικαλούμενο αποκλειστικές πληροφορίες, το γερμανικό Spiegel αναφέρει ότι η γερμανική εξοπλιστική βιομηχανία απευθύνθηκε στη γερμανική καγκελαρία, αντιδρώντας για τη φερόμενη γαλλική προσφορά.

Το Παρίσι, σύμφωνα με όσα αναφέρει το περιοδικό, έχει προσφερθεί να παραδώσει στην Αθήνα δύο έως τέσσερις σύγχρονες φρεγάτες για πέντε χρόνια, χωρίς αντίτιμο, καθώς η χώρα δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα απαιτούμενα 300 εκατομμύρια ευρώ για κάθε πλοίο.

Μετά τα πέντε χρόνια, όπως σημειώνουν "Τα Νέα", η Ελλάδα είτε θα πληρώσει για να αποκτήσει τα πλοία με έκπτωση 100 εκατομμυρίων ευρώ, είτε οι φρεγάτες θα επιστρέψουν στην Γαλλία.

Γερμανική εξοπλιστική εταιρεία φέρεται να έστειλε σχετική επιστολή διαμαρτυρίας στη γερμανική καγκελαρία, ζητώντας να σταματήσει η διαδικασία.
Υποστήριξε μάλιστα πως εάν προχωρήσει υπάρχει ο κίνδυνος να έχει χρηματοδοτηθεί τελικά, έστω και εν μέρει, "με χρήματα των Γερμανών φορολογούμενων" εξαιτίας του πακέτου στήριξης στην Ελλάδα.

http://news247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)